אשריי העם שיש לו רב כזה ! רק השנה גיליתי את האתר הזה
שלום כבוד הרב יש לי שאלה... איזו זכות יש לנו כיהודים תמימים שיש לנו רב גדול כמוך? ההרצאות והתשובות באתר ממש מחזקות , צריך פשוט להודות כל יום לבורא עולם שזיכה אותנו להכיר רב כל כך גדול בתורה תודה רבה לך כבוד הרב על כל ההרצאות המחזקות! אני 5 שנים בתשובה ב"ה ורק השנה זכיתי להכיר את ההרצאות של הרב, ב"ה אף פעם לא מאוחר לשמוע עוד ולהתחזק תודה רבה על כל מה שאתה עושה ושפע ברכה והצלחה בכל !!
למה אני חייב להיות דבוק לספר? תלמיד ישיבה בחדרה
שלום רביד! אני בעל תשובה ויש לי הרבה ניסיונות קשים.
אני ברוך השם לומד בישיבת ''יודעי בינה'' בחדרה. הייתה לי אפשרות לשחק בקבוצת כדורגל שכל כך חלמתי עליה ולוותר על הישיבה או להמשיך בישיבה! בחרתי להמשיך בישיבה. עכשיו תענה לי אני מרגיש שאני חי בשקר! תן לי תשובה שאני יגיד לעצמי שצדקתי. למה כל החיים אני חייב להיות דבוק לספר ולא ליהנות מהחיים???
העפתי את בעלי מהבית ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
דחוף דחוף דחוף ביותר שלום לכבוד הרב רביד אני ובעלי נשואים כשנתיים ובשנתיים אלו יש לנו המון בעיות בנושא הפרנסה כל חודשיים בעלי עוזב עבודה בגלל סיבה אחרת וזה כבר נמאס ומאוס כל הזמן אנחנו במריבות על כך עד ששבוע שעבר העפתי אותו מהבית כי הוא שוב התפטר מעבודתו לאחר שבוע שעבד וכרגע הוא בבית הוריו ושם ממלאים את ראשו והוא לא מחפש בנתיים עבודה אני כבר לא יודעת מה לעשות בנוגע לשלום בית ולפרנסה מה כבוד הרב מייעץ לי לעשות ורציתי גם להוסיף שאנו שומרים שבת נידה ועוד ובעלי ממש מתחזק בדת אך יש לנו המון בעיות בנושאים שרשמתי לך מקווה לקבל תשובה מהר לפני שיהיה מאוחר תודה רבה
ישיבה או צבא - אמא שלי נגד ישיבה
שלום רביד... האמתי שזו הפעם הראשונה שאני בפורום הזה.
אני בן 18 חודש לפני גיוס, בשנה האחרונה מאוד התחזקתי מבחינה רוחנית וחברי משכנעים אותי ללכת לישיבה במקום צבא.
אני מאוד אוהב את הישיבה ומאוד רוצה ללכת לשם אבל אמא שלי מאוד נגד הישיבה ורוצה שאני אלך לפי הנורמות החברתיות המקובלות צבא,לימודים וכו...
האמת היא שמצד שני אני מאוד בשל לצבא אבל אני לא רוצה לאחר לרכבת ויודע שאין ברירה. אנא תעזור לי ותן לי עצות מה לעשות
חייבת להתנתק מהערבי ! תעזרו לי בבקשה, אני לא מצליחה...
אני נמצאת בקשר עם ערבי נשוי כבר שנתיים שהוא גם הבחור הראשון שלי.. לא יודעת איך זה קרה.. אבל יודעת ובטוחה במיליון אחוז שאני חייבת להתנתק ולא יודעת איך לעשות את זה גרמתי סבל נוראי ועוול גדול למשפחה שלי אני מבקשת עזרה מכל הלב לא יודעת מה לעשות... ראיתי שרשמת פה שהיו רבנים שמצאו תיקון לנערות כאלו אני מתחננת אליך שתעזור לי גם בכל לשון של בקשה חייבת להתנתק מהעולם הזה כמה שיותר מהר בבקשה ממך בבקשה!
התחזקתי מאוד מהשיעורים שלך ! אבל אני משתעממת בשיעור בכיתה
אני לומדת עכשיו באולפנא, בכיתה י'. אני לא גרה ברחובות אבל אני באה לשיעורים שלך זו הקביעות שלי. התחזקתי מאוד מהשיעורים! זה גם כיף שאתה משלב צחוק ולא הכל רדוד. השאלה שלי היא כזאת , כשאני לא יודעת מה עובר עלי אני לא מצליחה ללמוד את המקצוע שנקרא "נך בקיאות" ותורה. הציונים שלי על הפנים דווקא במקצועות האלה.ובאחרים אני טובה.אני לא מצליחה להתרכז ואני משתדלת ואני לא מצליחה.מה לעשות? ניסיתי בחברותא,ולא הלך.אני רוצה להצליח!
סיאנסים ומוות קליני - לא מאמין בזה
שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול עוד דבר ברשותך וזה בקשר לסיאנסים ומוות קליני,אשר ראיתי באתר.אני ראיתי את כל הסרטים האלה על האנשים ועדיין בכל זאת קשה לי מאוד להאמין שזה אכן כך. אני אדם מאמין מאוד(לא דתי), אבל עדיין זה נשמע לי קצת לא הגיוני כל העניין הזה.הם מספרים שהם היו שם וחלקם כמעט נשפטו וכו'.יש איזו דרך שאני אראה שזה באמת נכון כל מה שהם מספרים שם? זה מעניין אותי מאוד, אבל נורא קשה לי לקבל את זה שאכן כך קרה להם.אני חס ושלום לא מפקפק בכח עליון, אך עדיין קשה לי לקבל את הדברים שהם מספרים..
אשתו של אחי לא מעוניינת לשמור טהרת המשפחה מה אפשר לעשות?
ערב טוב כב" הרב, אחי חילוני שברוך השם מיתחזק, מיתפלל בשבת בבית הכנסת ויש לו רצון עז להיתחזק הוא נשוי עם ילד אחד, אישתו חילונית גמורה שלא צמה אפילו בכיפור ולא מקפידה על חמץ בפסח..יש לציין שמבחינת כלכלית הם קצת נפלו הייתה להם דירה ומשכנתא גבוהה הם מכרו את הדירה והחזירו חובות וכיום לאחר כמה שנים שהיא לא עובדת ולא רוצה לעבוד הם נאלצו להיפרד ולגור כל אחד בבית הוריו נכון שצריך לעשות שלום אבל אם היא לא מעוניינת לישמור טהרת המשפחה מה עושים? נתתי את הטלפון שלה לאירגון טהרה שהם ידעו איך לדבר איתה כי אני ואחי מתחזקים ושומרים.
חתונה למהדרין - יש לי בעיות עם החתן המיועד
הרב, אני מתחתנת בעז"ה בעוד כ-10 חודשים ואני בת 18 אני ובן הזוג שלי משתדלים לעלות מעלה מעלה תמיד! העניין הוא שאני קצת קשה מבחינה הלכתית (במובן היותר מידי טוב) אני מקפידה פיקס (משתדלת) בכשרויות, לא סומכת על כולם ורוצה חתונה עם הפרדה מהודרת מאוד! כי אני אוהבת להיות הכי בסדר:], הבעיה היא הצד של החתן - הוריו חוזרים בתשובה ולכן כל שאר המשפחות חילוניות (וחבריו) מה עושים? הם בטח יברחו שיראו הפרדות!
עצוב לי :( הרב קנייבסקי הכריז שהתחילה מלחמת גוג ומגוג !!!
כל מה שקורה בעולם... המלחמה שמתקרבת שמעתי בשיעור שהרב קנייבסקי הכריז- התחלת גוג ומגוג (זה נכון)? עצוב לי.... אני יושבת פה ושומעת במחשב שיעור שלך וליידי בסלון אמא ואחים שלי צופים באח הגדול
שלום בית - בעלי קורא לי אוטיסטית מטומטמת וחולת נפש !
שלום כבוד הרב שאלתי היא לגבי שלום הבית. קראתי כאן תגובה שלך לאישה שפנתה בעיניין של וויכוחים תמידיים וחוסר פירגון... וחלק מהתשובה הייתה שלנסות לא להעיר ישירות ולא לגרום לתחושת אשם ולחפש את החיובי ולא השלילי ולפרגן ובעצם לשמש דוגמא. אני אם לשלושה ילדים קטנים... הלוואי ויכולתי לדעת מה עובר עליו באמת... אני סובלת מחוסר פירגון במצב הטוב יותר מזה ממילים פוגעניות, במידה והוא אמר לי משהו ולא הבנתי אותו נכון הוא קורא לי "אוטיסטית" מטומטמת חולת נפש ועוד ברכות מה לעשות?
זימה בבית - לאח שלי יש דיסקים לא צנועים של בנות
שלום רביד, אני כבר יותר מחודשיים שומר ברית בזכותך ומשתדל גם עיניים (אני בבצפר חילוני אז כמה שאפשר)
יש לאחי הגדול דיסקים לא צנועים שבעבר גם אני נכשלתי בהם ויש לי כלפיהם רגשות עזים של עצבים אז שברתי לו כמה חח לכבוד פסח, לשבור לו את כולם? (בזמן האחרון הוא לא נרדם ויש לו חלומות מפחידים על אחרית הימים)
כשאני שומר ברית אני עצבני וכועס - איך אפשר?
שלום רב! רציתי לשאולך שאלה אשר מטרידה אותי זמן רב וחשובה לי עד מאוד. אני נער בן 16, דתי באמונתי ובמעשיי, אך הילכתית נכשל בשז"ל. לאחר שנים של ניסיונות התמודדות, קריאת כל התגובות והכתבות באתר ובמקורות אחרים אודות פתרונות וכשלון בניסיונות המוצעים על-ידך, שאלתי היא זו- האם זהו באמת כישלון?! כאשר מנסה אני להתנזר מן היצר- ישנן השפעות רבות המתחוללות בגופי לאורך כל תקופת ההתנזרות- אני ניהיה עצבני, מתוח, אלים, לא יכול להתרכז בלימודים ובתפילות מבזבז את כל היום בשינה או בהיה בקירות ובהרהורים ועוד רבים אחרים.. אך האם זהו באמת חטא לגבי נערים בגילי? הרי השחטת הזרע אינה רצח- מכיון שהנפש מגיעה אל הגוף רק בעת ההפריה עם הביצית- כלומר בזרע אין נשמה..! למה נחשבת זו השחטה? אם ההתנזרות גורמת לי, גם לאחר כל עצותיך וכו', לכשלון בלימודיי ובחיי הפרטיים עלי להמשיך בהתנזרות? אני בטוח שרבים בגילי דתיים וחרדים את ה' מתחבטים בסוגייה ומעדיפים להסתגר ולהתעלם- אין אני רוצה להמשיך בכך עוד. היהדות ב"ה הינה (ומתיימרת להיות) הדת ההומנית והמתשבת ביותר כלפי כל רבדיה- איך יכול להיות הדבר שכלפי הנערים היא מפנה עורף ומשאירה אותם ללעג. בגיל הזה- גוף האדם מתוכנת לשאוף לרבייה וזיווג, אך חוקי החברה והמדינה אוסרים באופן מוחלט נישואים והפריה בגיל הנעורים - כלומר על הזכר לא להוציא זרע עד לנישואיו בגיל 20 ומעלה? והוצאתו הראשונה תהא רק אז? זהו אבסורד מבחינת טבע האדם! כיצד עליי להתמודד עם אבסורד זה והרי אני עומד "לבד" יחד עם כל בני גילי ובני הנוער מול יצרינו הטבעיים ומול הדת. האם זה באמת יצר הרע?! זהו היצר אשר בזכותו אנחנו בני האדם והיצורים החיים עדיין קיימים- הצורך והדחף לרבייה והתרבות ככתוב- פרו ורבו ומלאו את כל הארץ, והרי זהו הדחף שמאפשר זאת- אותו השבב אשר התקין בנו הקב"ה בתהליך הייצור והבריאה אשר יגרום ליצירתו להמשיך להתקיים ולא לגבוע למוות. מה עלי לעשות? להמשיך להתנזר ולפגוע בחיי הפרטיים ובסובבים אותי, או שאתה מצדיק אותי ואכן יש פסיקה שאומרת כי הדבר מותר על בני נוער שגם אם ברצונם לנצל את זרעם לרבייה- לא לשווא ובטלה- אין ביכולם.. כלומר או שאין הזרע יוצא וגם ככה לא משמש לדבר, או שכן וגם אז לא משמש לדבר - כי אין ביכולת הנער בין כה וכה להשתמש בו עדיין.. בנוסף על כך, היום בין כסא לעשור, עשרת ימי תשובה.. איך עליי לנהוג? כמה חמור יהיה החטא בימים אלה? תודה מראש.. ואנא חשוב על תגובה זה לעומק, כיוון שכאמור לא רק אני מתחבט בנוגע אליה במפורש כל בני גילי ויותר מכך. תודה! חזק ואמץ!
למה הייתה שואה? מעניין מה תענה על זה...
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול אותך בנוגע לנושא שחבר שלי שאל אותי ולא ידעתי לענות לו! הוא אמר לי על נושא השואה.. הוא אומר לי "מה היטלר זה שליח של ה'? אתה מודה לו? הרי הוא עשה מה שה' רצה." ועוד דבר.. מה אלוהים רצה להשיג בזה שהיה שואה? למה זה היה? זה הכחיד מליונים! אז למה?
נכשלתי עם המון נשים נשואות והמזל שלי נעצר !
נכשלתי המון עם נשים נשואות ולדעתי המזל שלי נעצר או נהרס (אני גרוש) ומחפש זוגיות, איך אני מחזיר לעצמי את המזל הטוב? תודה רבה.