ראשי/שאלות ותשובות/125102

מדוע אין אות ש' ביום רביעי ?

calendar_today11 מאי, 2010personהרב הרב יונתן בן משה

השאלה:

שלום כבוד הרב!!! למה בכל ימות השבוע יש את האות {ש} לדוגמא : ראשון שני שלישי וכו וביום רביעי האות איננה .. רציתי לדעת אם יש סיבה לכך .. בתודה מראש.

תשובת הרב:

שלום צדיקה ,

סיבה ודאי שיש. ובעקבות שאלתך היפה חיפשתי בספרים ולא מצאתי עדיין התיחסות לכך. ולכן אכתוב את שעלה בדעתי בענין: האות ש היא המורה על שלמות. המושג שלם . הסיפרה שלוש מורכת מהאות ש בתחילה ומהאות ש בסופה. האות ש עצמה יש בה שלוש קוים.

כי שלוש זה שלמות שנים שמחוברים על ידי שלישי משותף בינהם. עכשיו היום הרביעי הוא זה שבא אחרי השלישי לאחר שבעצם כבר ישנה שלמות וממנו מתילה רק התפשטות והתחלקות של השלמות. ולכן מצוין בהעדר האות ש.

דבר נוסף , ביום זה נוצרה המחלוקת שנתקנאה הלבנה בשמש והוקטנה. זאת אומרת מיום זה שבו נבראו המאורות וכל ממשלת הזמן שהוא הגורם לכל המחלוקות וחוסר השלמות התחילה המחלוקת. ולכן נחסר מיום זה האות ש המורה על שלמות. בתודה על שאלתך צדיקה שה' יברך אותך .

האות ש'רביעי