והרב אני חייבת לומר שהשיעור אתמול היה ממש מחזק השיר ששרת "כה אמר ה'" היה ממש מרגש אפשר לומר שירדו לי כמה דמעות מהעיניים..ותוך כדי חשבתי על ביהמ"ק והדמעות התגברו..זו הפעם אולי הראשונה שבאמת בכיתי על החורבן הנורא של ביהמ"ק..אז תודה הרב. - רבניםנט" />

שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:


פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
מַצִּיל

הלכות בשמירת הלשון:
רכילות ברמז ובכתב

מותר ללבוש בגדים שזרקתי על הריצפה בתשעת הימים או בשבוע שחל בו?


שאלה:(28/07/2014)

שלום כבוד מורי ורבי היקר! מר"ח אסור ללבוש בגדים מכובסים. השאלה שלי היא האם אפשר לנער את הבגד המכובס על הרצפה ואז אפשר ללבוש אותו או שזה לא עוזר ואסור ללבוש אותו בכלל?
והרב אני חייבת לומר שהשיעור אתמול היה ממש מחזק השיר ששרת "כה אמר ה'" היה ממש מרגש אפשר לומר שירדו לי כמה דמעות מהעיניים..ותוך כדי חשבתי על ביהמ"ק והדמעות התגברו..זו הפעם אולי הראשונה שבאמת בכיתי על החורבן הנורא של ביהמ"ק..אז תודה הרב.

תשובה:(הרב רביד נגר)

אחותי היקרה, שמחתי לשמוע שהשיעור האחרון נגע ללבך,
זה באמת היה שיעור מרגש ,בקרוב קטעים ממנו יעלו לאתר ב"ה
אצטט לך דברים שהובאו בשם מרן הרב עובדיה באתר הלכה יומית.

דיני שבוע שחל בו תשעה באב.
במשנה בתענית (כו:) שנינו, שבוע שחל בו תשעה באב (כמו השבוע שלפנינו, כלומר, מיום ראשון הקרוב), אסור להסתפר ולכבס. וכן פסקו הטור ומרן השלחן ערוך. ולמנהג האשכנזים יש לאסור לכבס החל מיום ראש חודש אב.

מהות איסור "כיבוס"

ואיסור כיבוס בימים אלו הוא אפילו אם אינו רוצה ללבוש הבגד עתה, אלא להניחו וללבשו אחרי תשעה באב. ואיסור הכיבוס הוא בין בבגד העליון ובין בבגד תחתון, וכן אסור לכבס מגבות ומפות וסדינים וכיוצא בזה. ואסור לכבס בגדי ילדים קטנים בימים אלו, ומכל מקום נוהגים להקל לכבס בגדים של תנוקות קטנים ביותר, בני שנתיים או שלוש שנים, שדרכם להתלכלך תמיד. ונכון שלא לכבס הרבה מבגדים אלו ביחד, וכן נכון שיכבסו בגדים אלו בצנעה, (דהיינו שלא בפני רבים, אלא כל אחד בביתו).

לבישת בגד מכובס

כשם שאסור לכבס בשבוע שחל בו תשעה באב, (ולמנהג האשכנזים החל מראש חודש אב), כמו כן אסור ללבוש בגד מכובס. ואפילו בגד שכיבסוהו קודם שבוע שחל בו תשעה באב, אסור ללבשו בימים אלו. ובמקום שיש הכרח להחליף הבגדים בימים אלו, כגון מחמת זיעה וכדומה, יש להקל על ידי שילבש הבגד המכובס במשך כשעה בימים שלפני שבוע שחל בו תשעה באב (או לפני ראש חודש אב למנהג האשכנזים), ומכיון שכבר לבשו אז, אין עליו יותר תורת בגד מכובס, ומותר ללבשו בימים אלו. ובדרך זו יש להקל להכין אפילו הרבה בגדים לצורך ימים אלו.

וכתב מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שאם רוצה להכין בגדים בשבת שלפני תשעה באב בדרך זו
(שאז יש בעיה הלכתית של הכנת דבר משבת ליום חול), מכל מקום רשאי לעשות כן באופן שילבש בגדים מכובסים מערב שבת, ובבוקר שלמחרת לא יחזור ללבוש בגדים אלו, אלא ילבש בגדים אחרים מכובסים, והבגדים שלבש בליל שבת יניחם למשמרת לצורך שבוע שחל בו תשעה באב, ואם יש צורך בעוד בגדים, יפשוט הבגדים שלבש בבוקר, וילך לישון מעט שינת צהריים, וכשיקום ילבש בגדים אחרים מכובסים, ובאופן כזה אין לחוש לאיסור הכנה משבת לחול, כיון שנהנה מן הבגדים ביום השבת.

בגד העשוי לספוג זיעה

ובגד העשוי לספוג זיעה, כגון לבנים, גופיות, גרביים וכדומה, מותר ללובשם מכובסים, שאין דינם כדין שאר הבגדים.

מי שלא הכין בגדין לפני שבוע שחל בו תשעה באב

נשאלנו, מה יעשה מי שמסיבה כל שהיא, שכח להכין בגדים לשבוע שחל בו תשעה באב, האם יש לו תקנה כלשהי בכדי שיותר לו ללבוש בגד מכובס? והתשובה לזה, כתב בספר לחם הפנים בשם הגאון מהר"ש מלובלין, שאם הניח את הבגד למשך איזה זמן על קרקע עולם (כלומר קרקע לא מרוצפת) מותר ללבשו בשבוע שחל בו, שאין זה בגד מכובס. וכתב מרן הרב זצ"ל, שבמקרה ששכח להכין בגדים לשבוע זה, יש לסמוך על שיטה זו להתיר לבישת בגדים באופן כזה.

לסיכום: לכתחילה ודאי שלא שייך לעשות כן , אלא ראוי להכין בגדים לשבוע שחל בו ורק מי ששכח ולא עשה כן , ראוי שיעשה כן , יהי רצון שנזכה לחגוג את תשעה באב השנה בבית המקדש שיבנה במהרה בימנו אמן. והדמעות של הצער יהפכו להיות דמעות של שמחה.


 



.





שלח לחבר
מדורג 0 מתוך 5, דרגו 0