שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:

בחר מרשימת הרבנים באתר

פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
מְאַיֵים עָלֵינוּ

הלכות בשמירת הלשון:
תשובה על סיפור לשון הרע שהאמינו לו

שאלות ותשובות

FAQ

חיפוש שאלה(חדש! גם משפטים ארוכים!)

חיפוש שאלה לפי מספר סידורי

הוסף שאלה

Add Question

להפיל את הילד או לא להפיל?

שירות לאומי - אחותי רוצה לעשות שירות לאומי בבית ספר לבנות מותר?

התשובות של הרב פשוט מדהימות !

אפשר לראות את הרשימה המעודכנת של מדור ביקשת קיבלת?

הרב תפרסם את השמות של מדור ביקשת קיבלת אני רוצה לבדוק אם זה רשם אותי

ביקשת קיבלת - הרב אני חייב לבדוק אם זה רשם אותי או לא

עמודים:
1


שאלות מומלצות לקריאה

HOT FAQ

מדרשות - מה הקטע לגור שם? אי אפשר לישון בבית?


שאלה:

רבנו, מה העיניין לגור במדרשייה? הרי לומדים שם רק בערב וכל היום עובדים לומדים דברים אחרים כמו מקצוע וכו'... מזה משנה עים אני יושנות שם או בבית?

תשובה:

לא לכולם יש תנאים תורניים, לא כל נערה זכתה לבית שבו נשמעים דברי תורה, בית בלי טלוויזיה, בלי מחשבים ופייסבוק, לא כל נערה זוכה לדוגמא אישית מאמא ואבא, לדעתי הדבר החשוב ביותר בבנייה האישית של בני הנוער ובהפיכתם למודל לדור הבא, היא המודל לחיקוי שהם רואים בבית, אם אבא מחפף ואמא לא שומרת על צניעות, סביר מאוד להניח שכך יתנהגו הילדים שלהם, כל אחד מחקה את דפוסי ההתנהגות שהוא רואה בבית, לכן חשוב שתהיה לבנות דוגמא אישית טובה (גם לבנים כמובן)
 
אם ההורים לא יודעים את כל ההלכות, סביר מאוד להניח שהם גם לא מיישמים אותן, לא בוררים היטב את האוכל, לא מכשירים היטב את הירקות, לא יודעים אם מותר או אסור להכניס אוכל לפלטה בשבת, לא יודעים מה זה מאכל בן דורסאי, לא יודעים מה זה כזית, כביצה, כגרוגרת, ככותבת, לא יודעים מה זה, בטל בשישים, דאורייתא, דרבנן,  אבל אם זוכים לעלות למדרשייה, זוכים ללמוד להחכים ולתת דוגמא אישית יהודית נפלאה לדור הבא שמושתת על ערכים, הלכות, צניעות ותרבות אחרת לחלוטין

אבל אם את דתיה מבית ויש לך דוגמא אישית נפלאה, אף אחד לא מכריח אותך לעלות למדרשייה, את יכולה להסתפק במסגרת אקסטרנית של שיעורי תורה ולחזור לישון כל יום בבית, אבל לדעתי מדרשייה עשויה לתרום מאוד גם לנערות שגדלו בבית דתי המון! לא יודע איך להסביר לך, זה פתאום נותן לך חשק לברך, ללכת בצניעות, במקום לחיות על אוטומוט בבית בלי לקבל הסבר, בלי לשמוע סיפורי חסידים ובלי דוגמא אישית כל כך נפלאה כמו שהבנות מקבלות במדרשייה, יש במדרשיות רבנים כל כך חכמים ונבונים שפשוט חבל לפספס את הזכות, בשירות לאומי לא מקבלים רבע יהדות ממה שמקבלות הבנות במדרשיות, זה עולם אחר לחלוטין, מקימים בית אחר לחלוטין, על בסיס אחר עם קדושה שונה לחלוטין.

מה שבת מדרשה תקבל בשנה אחת , בת שירות לאומי לא תקבל גם ב-10 שנים בעבודה בשירות הלאומי , לא שאני מזלזל חלילה אני רק אומר שלדעתי האישית, אין דבר יפה יותר מלגדול בבית שמקפיד על כל ההלכות קלה כבחמורה מתוך אהבת התורה ולומדיה ולא מתוך שנאת חינם ושנאת החרדים, אין לי ספק ששנת מדרשה מסוגלת לגרום לכל בת מלך ששמעה בבית , בשכונה , ברחוב , בשירות לשון הרע על חרדים , לשנות את התפיסה שלה מקצה לקצה , סוף סוף נחשפים לחרדים אמיתיים , שתורמים למדינה לא פחות מחייל בגבול ! במסירות נפש , בהדרכה , הכוונה , עצה ובניית בתים נאמנים בישראל. בקיצור מומלץ בחום.

תגובות דומות בנושא:
א) האם כל הרבנים אוסרים לעשות שירות לאומי?
ב) החלטתי לעלות למדרשה נמאס לי להיות חפיפניקית , אני רוצה בן תורה אמיתי!

שלח לחבר קריאה בניפרד

קשה לי ללכת בצניעות אני בת 17 ואני מרגישה לבד


שאלה:

הרב ממש קשה לי אני בת 17 ורוצה בעזרת ה' לבנות בית של תורה! אני באה מבית דתי.. ומתלבשת לא הכי בצניעות כאילו עם חצאית אבל לא לפי ההלכה.. היתי פעם ממש חזקה וירדתי אני ממש רוצה לחזור ולהתחזק אבל מרגישה שמשהו חסום כאילו שאני לא מסוגלת לצעוד.. אני פוחדת להיות לבד כי פעם שהיתי חזקה הרגשתי קשורה רק אל ה'! והיה לי כיף אבל הרגשתי כביכול שכולם יוצאים נהנים ואני לבד.. אני רוצה לחזור ומרגישה שאין לי ת'יכולת...

תשובה:
יש לך את היכולת , אין לך מספיק רצון , כשאדם רוצה משהו באמת , אף אחד לא יכול לעצור אותו , פעם מישהו אמר לי שהוא רוצה לחזור בתשובה ולא ממש מצליח , אז שאלתי אותו אם יש לו או הייתה לו חברה שהוא ממש אהב , הוא אמר לי: "כן" , ואז שאלתי אותו , האם היית מוכן לעשות בשבילה הכל? הוא אמר , הייתי מוכן למות בשבילה , אז אמרתי לו , אין הבדל בין בחורה לבין ה' יתברך , אם היית מוכן לעשות הכל בגלל בחורה שאהבת , עליך לעשות הכל גם למען ה' יתברך וגם אם קשה וגם אם לפעמים מרגישים לבד וגם אם לפעמים בא לנו למות , על הכל אפשר להתגבר כשאוהבים ועל זה אמר שלמה המלך החכם מכל אדם: "על כל פשעים תכסה אהבה".

עיון בתגובה הבאה יעזור לך מאוד צדיקה: "כל החברות שלי לא שומרות ורק אני כן"
לקריאת שאלות דומות בנושא לחצו כאן:"כל החברות שלי.... קריאה נעימה".






.


שלח לחבר קריאה בניפרד

חצאיות גינס מותר או אסור? מה דעת ההלכה על חצאית מגינס?


שאלה:

בשבח והודיה להשם יתברך אני זוכה להתקרב לאבא שבשמיים ולהתחזק, האם מותר ללבוש חצאיות ג'ינס אבל עד מתחת לברך? והאם מותר ללבוש חצאיות שלא בצבע גי'נס אבל הבד כן ג'ינס עד מתחת לברך. תודה על תשובתך .

תשובה:
אשריך שזכית להתקרב לה' יתברך. אספר לך משהו אישי , כשאני נהגתי ללכת עם ג'ינס מאוד אהבתי את הג'ינסים, אחד הדברים שלי באופן אישי היה הכי קשה לוותר עליהם היה הג'ינס ! (למרות שלגברים אין איסור ללכת עם ג'ינס) פשוט לא הרגשתי ירא שמים, לא יודע איך להסביר את זה, תמיד כשראיתי את הרב שלי , לא הצלחתי לדמיין אותו הולך עם ג'ינס, זה נראה לי לא מכובד לבן תורה , כשהצלחתי לעשות את השינוי הזה , חל שינוי אדיר ביראת שמים שלי , התחלתי להסתובב פחות במקומות מפוקפקים , התחלתי להיות רציני יותר בעבודת ה' שלי ואני בטוח שאם תחליטי לעבור מחצאיות ג'ינס לשמלות מכובדות, תהיי במקום אחר (למרות שזה מותר מעיקר הדין)

להלן דעתי בנושא:
א. לא ראוי לבת מלך ללכת עם חצאיות ג'ינס (גם אם מעיקר הדין יהיה מי שיתיר)
ב. אף גדול דור ירא שמים אמיתי לא ימליץ לבת מלך ללכת עם חצאית ג'ינס.
ג. יש דברים שההלכה לא אוסרת אולם לדעתי יש לזה גדר של "נבל ברשות התורה"
ד. אם את בתהליכי התחזקות לדעתי את יכולה להמשיך ללכת עם ג'ינס אבל תשתדלי.
ה. זה שהמון בנות חפיפניקות הולכות עם ג'ינס , לא מתיר לכולם לנהוג כך.
ו. לגברים מותר כי זה לבוש גברי מובהק ובשונה מנשים זה לא מבליט באותה מידה.
ז. לא ראוי להחמיר על נשים שהולכות כך אם הן בתהליכי התחזקות או במדרשיות.
ח. אם אתם יראי שמים ומנהג המקום הוא ללכת עם ג'ינס, מעיקר הדין אין בכך איסור.
ט. מסגרות חינוך חרדיות לא יאפשרו זאת משום שזה מעיד על מתירנות וחוסר צניעות. 

לדעתי חצאיות הג'ינס בד"כ צמודות ומבליטות את הגוף, זה לבוש של "חפיפניקות" ולא של בחורות רציניות ובנות מדרשה, באף מדרשה לא יחנכו בנות ללכת עם ג'ינס, גם אם הדבר מותר , אין רוח ההלכה נוחה הימנו , זה בדיוק כמו שיתירו להסתפר בצורה שאינה תואמת בחור ישיבה , למרות שבתורה אין אסור להסתפר "מדרגה" (קצר למטה והרבה שיער למעלה) כך אין איסור ללכת עם חצאיות ג'ינס, אבל מי שלומד במקום מסודר, מי שיש לו אבא ואמא ששומרים על צניעותו ומחנכים אותו ליראת שמים, לא יתיר לבנותיו ללכת כך, לא בגלל האיסור, פשוט בגלל שזה מקרר אותן ביראת שמים וע"י כך הן נדמות לבנות מהעולם החילוני וסופן לנהוג שחוק וקלות ראש כמו הבנות החופשיות.  בת מלך אמיתית צריכה ללכת עם שמלות יפות ולא עם חצאיות מחוספסות, קצרות , צמודות ורחוקות מלהיות "בד"ץ" ! בקיצור, לדעתי זה תלוי ברמה הרוחנית של הנערה, אם היא בשלבי התחזקות, אף אחד לא יאסור עליה ללכת עם ג'ינס (לדעתי) אבל אם כבר שנה שלימה היא הולכת עם ג'ינס זו כבר בעיה, צפו בקטע הבא: "קנגרו או בת מלך"

לסיכום: למרות שמעיקר הדין אין איסור ללכת כך, אין ראוי לבת מלך שתלך עם ג'ינס.
שלח לחבר קריאה בניפרד

מכיתה ז אני צופה בסרטים לא צנועים - השם יסלח לי על זה?


שאלה:

כבוד הרב רביד, רציתי רק לספר שמכיתה ז' אני צופה בסרטים לא צנועים, מכשילה הרבה בחורים דרך אינטרנט ועכשיו ברוך ה' אני חוזרת בתשובה, האמת אני באה מבית דתי ועשיתי כאלו דברים חמורים כי אף פעם לא דיברו איתי על זה (כמו שאתה עושה בצורה מכובדת ונכונה) ולא לימדו אותי מה חומרת מעשיי מגיל צעיר. מזל שיש את אורלנוער, הלוואי והיו מגבירים את המודעות עוד כשהייתי קטנה ולא מחכים לגיל כל כך מאוחר, אני כל כך מצטערת עכשיו, אתה חושב שיתחשבו בי בשמיים? כי אני ממש מתביישת בעבר שלי.

תשובה:
אין לי ספק שאם תעשי תשובה , תקבעי עיתים לתורה ותעלי למדרשה זה יועיל לך ותזכי בע"ה בבחור ירא שמים , חבל שנחשפת לכל כך הרבה תכנים לא צנועים , זה עשוי לפגוע ברגישות הרוחנית שלך , אבל רבי אליהו די וידאש בספרו ראשית חכמה מסביר שאין דבר שהתורה לא יכולה לרפא , לכן תתחזקי בצניעות ותקבעי עיתים לתורה (שיהיה לך שיעור תורה שאת לא מוותרת עליו) את מוזמנת לחפש שיעור תורה באיזור מגורייך באתר שלנו: "חיפוש שיעור קרוב לבית" ולכתוב את שם העיר שלך במנוע החיפוש. אם תהיי רצינית, הכל יסתדר , זיכרי ! כדי לרוקן כוס של שמן עכור, כל מה שצריך לעשות זה לטפטף לתוכה מים , ככל שתכניסי יותר מים לכוס השמן יצוף והכוס תהפוך מכוס של שמן עכור (פריצות, תועבות וטומאה) לכוס מליאה במים (התורה נמשלה למים שנאמר: "הוי כל צמא לכו למים") בהצלחה צדיקה. כמו כן כדי שתזכי לזה נשמח אם תקראי כל יום פרק תהילים באורלנוער ואנחנו נתפלל להצלחתך (תכתבי לנו את השם שלך בהקדשות שבעמוד הבא) לחצי כאן לקריאת פרק יומי: "תהילים באורלנוער"
שלח לחבר קריאה בניפרד

אם אדם לא מאמין בה' הוא ייענש בגהינום?


שאלה:

שלום! נגיד ויש בנאדם והוא לא מאמין בה', ככה חינכו אותו, הוא בטוח שהוא לא קיים, אבל הוא בנאדם מדהים, הוא דואג למשפחתו, הוא מנומס, אכפת לו מכולם, הוא תורם לילדים נזקקים והוא בנאדם נשמה. אז ה' יעניש אותו? ה' יתברך כועס עליו?אשמח עם תענה לי..

תשובה:
אם הוא באמת לא יודע שום דבר, לא יודע מה זה סוכות, מה זה פסח? מה זה יום כיפור אז באמת לא ידונו אותו ככל האדם, אבל עשויים לדון אותו ולשאול אותו מדוע לא שאל ולא חקר, האם לא היה נראה לו מוזר שכולם יושבים בתוך סוכה? שכולם אוכלים מצה? שכולם צמים בכיפור? על זה עשויים לדון אותו! ה' יודע יצר מחשבות לב האדם, בדור שלנו יש כל כך הרבה אינפורמציה שאני בטוח שאין בית שלא יודע מהם החגים ומדוע חוגגים אותם? אם פלאפון פשוט אף אחד לא מאמין שנוצר מאליו והכפתורים מעידים שמישהו תכנן אותו בצורה כזאת שילחצו על אותם כפתורים, על אחת כמה וכמה עולם שלם עם צמחייה בעלי חיים וחכמה אדירה, תינוק ומבנה גוף האדם, שמים וארץ וכל היסודות, את כל זה אי אפשר לברוא ברגע, חייבים להבין שיש כאן יוצר נפלא, אז אדם שמשוכנע שאין בורא, צריך להיות ממש חסר אינטלגנציה או פשוט בור ! לכןקשה לי לקבל את העובדה שמדובר באדם מוסרי שדואג למשפחתו ואכפת לו כל כך מאחרים אבל מהעולם שלו ומתכלית הבריאה לא אכפת לו והוא אפילו לא טורח לברר כיצד קרו הדברים או מדוע נוהגים בכל מיני מנהגים כגון: סוכה, מצה, כיפור וכו'... אני חושב שאין דברים כאלה ואם יש אז כדאי שאותם אנשים יתחילו לפקוח עיניים. בשמים יודעים מי יודע בוחר להתעלם ומי מנסה לברר וללמוד ! מקווה שהועלתי..
תגיות:
שלח לחבר קריאה בניפרד

נשואה לערבי מוסלמי - היום עשיתי את זה !


שאלה:

הרב רביד היום עשיתי את זה !!! לקחתי את כל החפצים שלי ושל בני ואמרתי לבעלי שאני עוזבת וזהו עזבתי היה קשה מאוד אבל אני יודעת שהשם יעזור והוא צלצל אליי ואמר שהוא מוכן לעזוב הכל להתגייר ולעשות הכל בשביל לחיות איתי ועם הילד אמרתי לו עד שהוא לא יעשה את זה שלא יצור איתי קשר בעזרת השם הכל יסתדר אני מודה לך על כל מילה נתת לי המון כוח שאלוהים יברך אותך

תשובה:
אין לך מושג כמה אני מאושר , אני גאה בך שזכית להציל את הילד שלך והלוואי שתזכי לגדל אותו בארץ הקודש בחינוך תורני אמיתי , חינוך לאהבת ישראל ואהבת התורה. במקום שילמד קוראן וילמד שיהודים הם אוייב ציוני כובש , הגיע הזמן שהוא ילמד שהיהודים הם עם רחמן , ביישן וגומל חסדים.

לגבי הבחור הערבי.
א) את לא חייבת לו שום דבר
ב) נישואים לגוי בכלל לא תקפים
ג) תחפשי לך חתן כשר וירא שמים
ד) אל תתפשרי על בית תורני אמיתי
ה) עם ערבי לעולם לא תהיה לך תורה בבית
ו) אבל אם הוא יתגייר באמת , אני לא שולל זאת
ז) אין לי שום דבר נגד ערבים , אני אוהב אותם (מרחוק)
ח) בסך הכל הם אחים שלנו , פשוט כרגע הם רוצחים אותנו
ט) עד שלא יבוא משיח ויסביר להם שהם טועים , עלינו לשמור מרחק
י) הם קרובים אלינו יותר מהנוצרים , אבל הם עדיין גויים וע"פ ההלכה עלינו להתרחק

לסיכום: אל תעשי שום צעד בלי דעת תורה , חשוב שתהיי מחוברת לרב ירא שמים.
בלי קשר אשמח אם תשאירי לנו את השם שלך במדור ביקשת קיבלת שאתפלל עליך
להצלחתך ולהתאקלמותך המהירה , אין לך מושג כמה המכתב הזה עשה לי את היום.
היה שווה לי לפתוח את אתר אורלנוער ולענות על עשרות מכתבים ביום רק כדי להציל יהודיה אחת כמוך. רק כדי להציל יהודי מדהים כמו הבן שלך שלא יגדל להיות שונא ישראל. רק כדי לגרום לבת מלך אחת להבין כמה היא שווה וכמה מזלזלים בה שם !
תודה , תודה , תודה ששימחת אותי , אני בטוח ששימחת גם את אבינו שבשמים.

התכתבויות קודמות:

1) התחתנתי עם ערבי מוסלמי ואני סובלת תעזרו לי.
2) אני נשואה לערבי מוסלמי וחוץ ממנו אין לי כלום בחיים.

שאלות ותשובות בנושא ערבים.
א) התאהבתי בדרוזי מותר לי לצאת איתו?
ב) חברה שלי יוצאת עם ערבים וגם אני איתם בלית ברירה.
ג) אני בת לאבא ערבי ואמא יהודיה - למה זה הופך אותי????
ד) לא כל הערבים מתעללים בנשים יש ערבים טובים
ה) אני מנהלת מערכת יחסים 5 שנים עם ערבי מוסלמי.
ו) אני בקשר עם ערבי נשוי - לא מצליחה להתנתק ממנו תעזרו לי



שלח לחבר קריאה בניפרד

אני לא מצליח לגרום לבן שלי לחזור בתשובה מה אפשר לעשות?


שאלה:

שלום וברכה הרב רביד, לאחרונה יצא לי לבקר באתרכם ואני ממש מתפעל מהיכולת של הרב להתמודד עם בעיות וצרות הדור ועל כך ישר כח גדול! ראיתי שכבודו בקי בסגולות בדוקות ובקשתי מכבודו אם ישנה סגולה לתשובה שלמה של בני בכורי שנסחף בזרמי הזמן ומלבד תפילות איני מצליח אפילו לדבר איתו בנושא מילה אחת, אני עצמי עוסק בקירוב בני נוער אך אין נביא בעירו כפי הנראה... רוב תודות וה' ישלח עזרו מקודש ויפוצו מעיינותיך חוצה!

תשובה:

שלום וברכה, איש יקר וחביב.
אין לי ספק שאדם יקר כמוך שעוסק בחינוך וקירוב מבין שאין דבר שמשפיע על בני הנוער כמו דוגמא אישית טובה , הרבה פעמים הורים ומחנכים מנסים לדחוק את השעה הם מכריחים את הנערים להתפלל , מכריחים אותם להגיע לשיעורי תורה והכי עצוב , מכריחים אותם לשים כיפה וציצית , לדעתי מדובר בטעות איומה שגורמת לבני הנוער לפתח רגש שלילי למצוות.

נער שהכריחו אותו ללכת לתפילה , רואה בבית כנסת בית סוהר
נער שהכריחו אותו ללכת לשיעורי תורה , יתקשה לפתח רגש מעצמו
נער שהכריחו אותו לשים כיפה , ישליך את הכיפה בהזדמנות הראשונה שתהיה לו
שלא לדבר על ציצית מאן דכר שמיה...

אני לא אומר שצריך לתת לילד יד חופשית לעשות ככל העולה על רוחו , אין ספק שילד בכיתה ו' שאומר לאבא או לאמא שהוא לא רוצה ללכת יותר לבית הספר , יתקל בסירוב מצד הוריו וההורים יכריחו אותו להמשיך ללמוד , מתוך ידיעה ברורה שהדבר יועיל לו מאוד בהמשך הדרך ואם ינטוש את מערכת החינוך בגיל כל כך צעיר החכמה היחידה שתהיה לו היא: "חכמת הרחוב" , כאן אין לי ספק שחייבים להכריח אותו ולדאוג לו.

אבל ברגע שהילד כבר בוגר , צריך לשחרר לו קצת את החבל ולגרום לו לרצות לחזור לבד, לשמש לו דוגמא אישית טובה , חוויה נעימה , שולחן שבת של שירים וניחוחות , דברים שהוא לעולם לא ישכח , דברים שתמיד יגרמו לו לחזור ולהתגעגע למשמעות שלהם , אם שולחן שבת ייראה כמו מלחמת אחים , אם התפילה תיארך נצח , אם בבית לא תהיה אווירה נעימה בין אבא לאמא , למה שהילד ירצה לחקות את הוריו?

החינוך מתחיל מגיל 0.

הרב יוסף רבי בספרו "חנוך לנער" כותב שהחינוך חל על פי הכללים הבאים:
מגיל 0 עד גיל 3 - לומר לילד כן , לא שחור לבן לא לפרט יותר מדי את הסיבות
מגיל 3 עד גיל 6 - אפשר
לנמק את הפסיקה - אל תלך בלי נעליים כי אתה תתקרר..
מגיל 6 עד גיל 9 - צריך לשים לב היטב לגירויים שאליהם הילד נחשף
מגיל 9 עד גיל 12 - הילד לומד מההורים ומהמורים שלו המון, הדמויות הכי חשובות.
מגיל 12 עד גיל 15 - הילד לומד הכי הרבה מהחברים שאיתם הוא מסתובב
מגיל 15 עד גיל 18 - אם שמרנו עליו היטב הוא יזכה להיות אדם לתפארת.

כל 3 שנים הם כנגד יום בבריאה:
מגיל 0 עד גיל 3 - היום הראשון - בו נברא האור והחושך - כן ולא
מגיל 3 עד גיל 6 - היום השני - בו נבראו המים מעל ומתחת לרקיע - קוגנטיבי
מגיל 6 עד גיל 9 - היום השלישי - בו נבראן הדשאים - שפע דשא, שפע גירויים
מגיל 9 עד גיל 12 - היום הרביעי - בו נבראו המאורות - כנגד ההורים והמורים
מגיל 12 עד גיל 15 - היום החמישי - בו נבראו העופות - שחיים סביבנו - החברים
מגיל 15 עד גיל 18 - היום השישי - בו נברא האדם והבהמה - גיל קריטי בעיצוב הילד

אני לא יודע בדיוק באיזה גיל הבן שלך , אבל אני בטוח שהדברים הבאים יעזרו לו.

א) דוגמא אישית טובה - בזוגיות
ב) דוגמא אישית טובה - בתפילות במניין
ג) דוגמא אישית טובה - בשליטה על מידת הכעס
ד) שיחה מלב אל לב - קבלת הילד כפי שהוא מבלי להטיף לו
ה) לא לחבק אותו בצורה מניפולטיבית שתגרום לו להרגיש שיש כאן משחק !

לסיכום: רק תפילות וחיוכים , חום ואהבה וקבלה ! תראה לו שאין מחיר לאהבה שלך כלפיו וכשהוא יראה שמדובר באהבה אמיתית , האהבה הזאת לעולם תישאר , אם האהבה שלנו כהורים לילדים תהיה אהבה שתלויה בדבר , או לפחות זה מה שנשדר להם , ברגע שבטל הדבר הם ירגישו שבטלה האהבה , חבל , תקבלו אותם ותאהבו אותם כל דבר חוזר לשורשו , אל חשש הם יחזרו בתשובה ע"י דוגמא אישית טובה.



שלח לחבר קריאה בניפרד
שאלות ותשובות נוספות
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime