שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:

בחר מרשימת הרבנים באתר

פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
זְהִירוּת סַכָּנָה

הלכות בשמירת הלשון:
כאשר כבר קיימת שנאה

שאלות ותשובות

FAQ

חיפוש שאלה(חדש! גם משפטים ארוכים!)

חיפוש שאלה לפי מספר סידורי

הוסף שאלה

Add Question

להפיל את הילד או לא להפיל?

שירות לאומי - אחותי רוצה לעשות שירות לאומי בבית ספר לבנות מותר?

התשובות של הרב פשוט מדהימות !

אפשר לראות את הרשימה המעודכנת של מדור ביקשת קיבלת?

הרב תפרסם את השמות של מדור ביקשת קיבלת אני רוצה לבדוק אם זה רשם אותי

ביקשת קיבלת - הרב אני חייב לבדוק אם זה רשם אותי או לא

עמודים:
1


שאלות מומלצות לקריאה

HOT FAQ

מותר לגבר להעביר שיעור תורה לנשים?


שאלה:

שלום לרב, אני הולכת למדרשה פעם בשבוע ליד הבית שלי ורב שלא אזכיר את שמו מעביר לנו את השיעור ומישהו העיר לי שהרב יורם אברג'ל שליט"א יצא על זה כי אין זה רצון ה' שהרב ילמד נשים ושזה בגדר הלכה, השאלה שלי אם זה באמת מה שהרב אמר ואם באמת להמשיך ללכת לשיעורים אלו כי זה בעצם רק לנשים השיעור הזה אין שם בכלל בנים רק הבנתי שהבעיה היא שרב מעביר לנו שיעור ולא רבנית..תודה:)

תשובה:
כפי שהבהיר הרב הגאון הרב יורם אברג'ל אין מן הראוי שרב יעביר שיעור לנשים למרות שבמקרים מסויימים יש מי שיתיר את הדבר, כגון: רב מוסמך שמוסר שיעורים במדרשיות או במקומות שבהם יש נשים וגברים גם יחד בהפרדה.

סיכום הדברים.
א. יש מי שאוסר מכל וכל שהרי אסרה התורה להביט בפני נשים: "ולא תתורו"
ב. יש מי שמתיר במקרים מסויימים, במידה ומדובר ברב ירא שמים ששומר את עיניו
ג. אין מן הראוי שרווק יעביר שיעורים לנשים בלבד ואין שום היתר לדבר.
ד. אם מדובר ברב שמוסר שיעור לנשים ולגברים יחד ואינו צופה בנשים יש מי שיתיר
ה. אשה שרוצה להישמע לגדולי הדור ולהחמיר על עצמה ראוי שלא תלך לשיעור כזה

בכל מקרה ראוי לבחון כל מקרה לגופו ולא לאסור את הדבר מכל וכל באופן גורף שהרי במדרשיות מוכרות וטובות שמאושרות על ידי גדולי הדור יש רבנים מוסמכים שמוסרים שיעורים לנשים, כמו כן בבתי ספר ובתיכונים, רבנים מוסרים שיעורים לנשים, לכן ראוי לבחון כל מקרה לגופו ולהיוועץ בדעת תורה. חשוב לציין שמי שנוטה להחמיר , פוסק שאסור לגבר בכלל להביט בפניה של אשה , עד כמה הדבר אפשרי בדורנו? תחליטו בעצמכם. בכל מקרה , נסכם בדברי התנאים: "עשה לך רב והסתלק מן הספק".

שלח לחבר קריאה בניפרד

(: אני בת 17 ואני כבר לא יכולה להתאפק...


שאלה:

לרב רביד נגר! אני בחורה בת 17. איך יודעים מה זאת אהבה אמיתית? כלומר, אני מכירה בחור כבר 5 שנים ובשנה וחצי האחרונות אני ממש מרגישה כלפיו משהו ואני מתחמקת מזה כי אני יודעת שאסור עכשיו, שזה לא טוב לי כרגע, אבל אני מבולבלת! אני לא יודעת אם זה אמיתי? אני מרגישה שגם הוא מרגיש משהו ומנסה להתחמק קצת..מה לעשות? אי אפשר לשמור את זה על אש קטנה! אני לא יכולה עוד! ואני חייבת לראות אותו כל שבוע וחצי (זה לא תלוי בי)..תודה!!!

תשובה:
זו הרגשה נורמלית לחלוטין , האמת אני חושב שמה שקורה לך קורה כמעט לכל בחורה בדור הזה , ההבדל היחיד בין בחורה דתיה לבחורה חופשית (חילונית) הוא שבחורה דתיה יודעת לשלוט על היצרים שלה כי המצוות והתורה מחנכים אותנו כדתיים לאיפוק , לכן אנחנו ממתינים בין בשר וחלב , מברכים לפני שאנחנו אוכלים , אומרים קריאת שמע לפני שאנו עולים לישון , לא צופים בתכנים לא צנועים ובטח ובטח שלא מיישמים את כל הדמיונות הפרועים שלנו ומביאים אותם הלכה למעשה כפי שעושים אותם תינוקות שנשבו שחיים ללא הדרכה בעולם , הרבה בני נוער נותנים חופש ליצרים שלהם ובסוף נפגעים ונכנסים לעצבות , אני שמח לשמוע שאת בחורה מספיק נבונה וחכמה ואת מבינה את ההבדל בין אסור למותר , כולנו מרגישים משהו למישהו , אבל התורה מחנכת אותנו לאיפוק , מי שזכה לעבוד על המידות שלו ולהתאפק אין לי ספק שיזכה לתיקון נפלא ולחיים מאושרים , מי שלא יודע להתאפק ונותן דרור ליצריו , בד"כ גם אחרי הנישואין לא מצליח להתאפק וסופו להרוס את חיי הנישואין שלו , צפי בקטע הבא: "איפוק1" ,"איפוק2" , "איפוק3" , ואם בכל זאת תחליטי להיות חברה שלו , הרי ברור לך שיהיו לך המון ניסיונות שעשויים להוביל לבזיונות , אין דבר כזה חברים על אש קטנה , כששני בני אדם יוצאים (בגיל צעיר) הם נכשלים במחשבות אסורות ובד"כ אין להם מספיק כוחות נפש לעמוד בפיתוי והם נופלים , צפי בקטע הבא:"חברים על אש קטנה" ההבדל בין אהבה לתאווה פשוט , אהבה נבנית עם הזמן כתוצאה מלימוד ונתינה , תאווה נוצרת בין רגע.
שלח לחבר קריאה בניפרד

אני נגעלת מבעלי ! הכריחו אותי להתחתן , אני לא אוהבת אותו...


שאלה:

תוכן השאלה אני בת 28 נשואה 3 וחצי שנים עם בחור שלא רציתי להתחתן ובטלתי אירוסים והרבנים הפעילו עליי לחץ שהכל יהיה בסדר ושהם יעמדו בנינו לשלום בית והסכמתי להתחתן עד היום אני צועקת לרב שלנו שאני לא אוהבת אותו ושאני נגעלת ממנו והרב אומר לי שזה לא סיבה להתגרש והיום אני עם ילדה ואני בצער עמוק

תשובה:
אחותי היקרה, בראש ובראשונה צר לי מאוד לשמוע שכך נפל דבר, יותר מכל כואב לי שאת "נגעלת" מבעלך. אם אכן זה המצב לדעתי כדאי שתתייעצי עם אחד מגדולי הדור , זה באמת אחד מהמקרים הקשים יותר שנתקלתי בו השנה ואני חושב שחשוב מאוד שתיוועצי ברב מוצפי היות ואני איני מוסמך לטפל במקרה כזה מסובך.

אני לא רשאי לומר לך להתגרש אבל מצד שני אני לא יודע אם נכון שתחיי את חייך עם אדם שאת ממש נגעלת ממנו , אני לא יודע למה את נזכרת רק עכשיו אחרי שלוש שנים אבל אני בטוח שיש לך את הסיבות שלך. אם הרב שלך אמר לך שזו לא עילה להתגרש אני רואה לנכון להסכים עמו היות וסביר מאוד להניח שמדובר באדם ירא שמים שבקיא בהלכה, כמו כן אני חושב שבמקום לברוח מאחריות ראוי שתנסי לברר הדק היטב מה גרם לך להינשא לבחור.

מעולם לא שמעתי על מקרה שבו אשה נשאה לאשה גבר שהיא נגעלת ממנו כהגדרתך, לדעתי הצער שיש לך בימים אלו והמשברים שאת עוברת וחווה , גורמים לך מעט להקצין את המצב ולטעון שמלכתחילה לא אהבת אותו , אבל אני חושב שהיה לך רגש כלפיו , אחרת לעולם לא היית מוכנה לבוא עמו בברית הנישואין. אבל אם למרות הכל זה המצב ואת אכן נגעלת מבעלך זו באמת בעיה לא פשוטה, לא רק מבחינה הלכתית , גם מבחינה נפשית , אני לא יודע איך אשה מסוגלת לחיות 3 שנים עם אדם שהיא נגעלת ממנו , איך היא באה עמו במגע? איך הילדה חווה את כל מלחמת הרגשות בבית? מוזר.

בכל מקרה, כך הרמב"ם כתב בהלכות אישות פ"ד אין האישה מתקדשת אלא לרצונה והמקדש אישה בעל כורחה אינה מקודשת והיות והבעת את רצונך להינשא לבחור כדת משה וישראל הרי שקיבלת על עצמך את הנישואין. לא משנה ממה הדבר נבע, האם הדבר נבע מעצת הרבנים או מסיבות כאלה ואחרות , הסכמתך מהווה עדות (כאלף עדים) שהיה הדבר מרצונך. בנוסף פרי בטן הוא "פרי אהבה" - אם זכית לפרי בטן מבעלך, הילדה מעידה על אהבתכם , אם לא הייתה מעט אהבה , ספק אם חיבור כזה היה מוליד פירות.

אם כרגע יש ביניכם משבר , או אם המשברים לאורך השנים גרמו לך להגיע למצב של סלידה עד לרמות של להיגעל מבעלך , לדעתי זו באמת בעיה וראוי שתפנו אותה לחכם גדול ולא לאדם פשוט כמוני , אני יכול רק לברך אתכם בזכות זיכוי הרבים שתזכו להגיע לתובנות נכונות ולהחליט החלטות נכונות , זה באמת מקרה לא פשוט ואני מניח שאת ממש סובלת ונמצאת בצער גדול , יהי רצון שה' יתברך ישמח אותך ותהיי מאושרת.

לדעתי יש מספר אפשרויות לפתור את הסוגיה.
א. תנסו לברר הדק היטב , מהם הגורמים שהביאו אתכם למצב הזה?
ב. תנסי לחפש בבעלך דברים חיוביים ולא להיות כל הזמן שלילית וביקורתית. (תנסי)
ג. לדעתי את צריכה לפנות בדחיפות ליועץ נישואין ירא שמים כדי להציל את הנישואין.
ד. אם את ממש נגעלת ממנו ולא מסוגלת לבוא עמו במגע ,יתכן שיתירו לך להתגרש.
ה. אל תעשי שום צעד בלי להיוועץ באחד מגדולי הדור, או ברב מוצפי למשל.

את מוזמנת לעיין בתגובה הבאה ואולי ללמוד ממנה: "שלום בית ובעיות בזוגיות"

כדי לשאול את הרב מוצפי לחצי כאן: "קישורים לגדולי הדור - באתר אורלנוער" 
(בצד שמאל למטה יש קישור שמפנה לאתר של הרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א)
במידה וזה לא יעבוד תנסי את הקישור הבא: "שליחת שאלה לרב מוצפי" 
אני מקווה שתקבלי מענה זריז ולא תיאלצי להמתין הרבה זמן, תשובותיו של הרב קצרות וקולעות, אבל לפחות תקבלי כיוון ועצה טובה כדי להמשיך מכאן ולהבא.

כל מה שנותר לי לעשות זה לברך אותך שתזכי לשמחה ולחיים מאושרים , אין לי עסק בנסתרות אבל קראתי מספר סיפורי מעשיות ודברי חכמה שם גילו חז"ל שבמקרים מסויימים של צער אשה בנישואין או בעיות קשות שיש לאשה בשלום בית , בד"כ מעידות על תיקון לא פשוט מגלגולים קודמים או פגם בגלגול הנוכחי במקרים מעין אלה ככל שקיבלה האשה באהבה את הדין והרבתה בתפילה, מן השמים ריחמו, אולם במקרה קיצוני כשלך שבו את ממש נגעלת מבעלך, קצרה ידי מלהושיע ורק גדולי הדור הם אלה שמוסמכים וראויים לתת מענה ופתרון הולם למצוקתך. השי"ת יהיה בעזרך אכי"ר.
שלח לחבר קריאה בניפרד

שלום בית - יש לי בעיית תקשורת קשה עם בעלי והוא לא מפרגן לי


שאלה:

שלום הרב רביד, אני ובעלי נשואים כ-5 חודשים. שנינו שומרים תורה ומצוות ברוך ה'.לאחרונה שמתי לב שיש בנינו בעיית תקשורת, כאשר אני מנסה להעיר הערה לגבי ההתנהגות שלו כלפיי או כל דבר אחר מיד נוצר בנינו ריב. אני מאוד מתוסכלת מכך ומההתנהגות שלו כלפיי הוא באמת בעל טוב אבל חסר לי מאוד תשומת לב ממנו, מילה טובה, קצת פירגון... אני ממש אובדת עצות וגם לא כ"כ יכולה לדבר איתו כי כפי שאמרתי זה מסתיים בריב, אודה לך אם תוכל לעזור.

תשובה:

שלום וברכה, בין כל בני זוג בשלב כזה או אחר בחיים קיימות בעיות בתקשורת, יש כאלה שזה בא לידי ביטוי מוקדם יותר ויש כאלה שהבעיות פוקדות אותם מאוחר יותר, בכל מקרה מה שאני מציע לך לעשות כדי לשפר את המצב זה לדבר איתו על הנושא, אבל חשוב שכשתפני אליו לדבר איתו על הנושא אל תתני לו להרגיש מאויים או לחוץ, תפתחי את הנושא תוך כדי משחק או חוויה משותפת , לא בצורה ישירה לא מומלץ.
בכל מקרה, חשוב מאוד שתדעי שיתכן מאוד שבעלך טרוד, עסוק, או לחוץ, תשתדלי לפנות אליו בזמן שהוא שליו ונינוח, זה יועיל מאוד לתקשורת ביניכם.
 
בנוגע לתשומת הלב , זו אכן בעיה ידועה של גברים , גברים לא ממש יודעים להחמיא ולא ממש יודעים לפרגן , לפעמים צריך לשמש להם פשוט דוגמא אישית טובה , קחי בחשבון שלא כל בעל גדל בבית שבו הבעל מפרגן לאשתו כל שני וחמישי , אם תדוני את בעלך לכף זכות ותביני שבאמת מדובר ביצור מסכן שלא למד לפרגן , יכול בהחלט להיות שתביני שחוסר הפרגון לא נובע מחוסר אהבה , זה פשוט עניין של אופי שאפשר לשנות ע"י דוגמא אישית טובה , תפילות , שיחות והרבה חיוכים ומוטיבציה , כשגבר מגיע הבייתה ורואה אשה מחוייכת , יש לו חשק לחייך , אבל גבר שמגיע הבייתה ורואה אשה עם פרצוף כועס , זועף או רציני , סביר מאוד להניח שגם לו יימחק החיוך מהפנים, לא לחינם גילה לנו שלמה המלך: "כמים הפנים לפנים, לב האדם לאדם" כשהאשה משדרת מועקה , הגבר מתרחק והנתק רק הולך ומחמיר , לעומת זאת כשהאשה משדרת שמחה , חיוכים , חום ואהבה (גם אם היא לא ממש מאושרת) זה עשוי להוביל אותה להיות מאושרת , אחרי המעשים נמשכים הלבבות...

טיפים נפלאים שיועילו לך מאוד:
א) אל תעירי לו , תאירי לו (רצוי שהדברים יהיו לעיתים רחוקות ולא בצורה מציקה)
ב) גם כשאת מעירה תנסי למצוא את הזמן המתאים ולא להעיר בספונטניות
ג) אף גבר לא אוהב שמעירים לו , תנסי להחמיא קודם ואז בעדינות להעיר (להאיר)
ד) אני חושב שלא כדאי לך להעיר בצורה ישירה נסי לספר לו סיפור שקשור לנושא
ה) קצר בתקשורת נובע גם כתוצאה ממצבי רוח או ממשבר אהבה - נסי לברר מה קרה
ו) אם כל דיון קצר מתפתח לויכוח קולני , כנראה שהבעיה היא לא רק תקשורת
ז) תאכלו ביחד , תצאו לסוף שבוע יחד
ח) תשתדלו למצוא זמן שבו תהיו לבד , רק שניכם בלי גורמים נוספים שיפריעו לכם
ט) תקבעו לעצמכם זמן קבוע שלא מוותרים עליו שבו תשבו על כוס קפה.
י) תחיייכי המון , גם כשקשה ותזכרי תמיד שהכל מאת ה' (כמים הפנים לפנים...)

אחותי היקרה, נסי להיזכר בתקופת הנערות שלך ותראי שגם אם "חבר שלך לשעבר" היה מעצבן אותך, היית מוכנה להבליג ולוותר , להתפשר ולשתוק לפעמים , גם אנחנו הגברים בעבר היינו מוכנים לוותר ולסלוח , להעלים עין ולהתפשר כי לא רצינו לאבד את הזוגיות , לא לחינם אמר שלמה המלך ע"ה: "על כל פשעים תכסה אהבה" , בנערות של נער מתחזק האהבה מכסה על כל הפשעים , לא משנה מה קורה מתפייסים ומשלימים, בנישואין זה קצת יותר קשה , כי ההרגל גורם לאהבה להיות דבר מובן מאליו , לכן חשוב מאוד שתעשו דברים שיעוררו את האהבה , לפעמים דברים פשוטים עשויים לחולל שינויים גדולים.

א) משחק נחמד שהייתם רגילים לשחק בעבר (דמקה, משחק הזיכרון דברים כאלה...)
ב) תפתחו תמונה יפה של שניכם ברגע שבו אתם מחוייכים ושמחים ותתלי בחדר שינה
ג) תעירו אחד לשני פחות , ההערות האלה לא ממש תורמות לקשר
ד) תתמקדו בתכונות החיוביות ולא בתכונות השליליות של בן הזוג
ה) תדונו לכף זכות האחד את השני. נסי לחשוב: "איך זכיתי בבעל כזה?"
ו) במקום לחשוב שלילי , נסי להיזכר בדברים שגרמו לך לרצות להקים עמו בית כשר

וסתם שתדעי, אם את באמת רוצה להעריך את בעלך, תשבי על עצמך ותחשבי
על התכונות החיוביות שיש בבעלך , כמה זכית שבעלך הוא ירא שמים באמת.
אני לא מכיר אתכם באופן אישי , אבל אני בטוח שתצליחי למצוא נקודות חיוביות
בין כל הנקודות שמניתי כאן:

א) בעלי לא מרים עלי ידיים.
ב) בעלי לא בוגד בי עם נשים אחרות.
ג) בעלי משתדל לשמור על העיניים שלו.
ד) זכיתי לבעל שלומד תורה ולפחות משתדל לקבוע עיתים לתורה.
ה) בעלי לא צופה בתכנים של פורנוגרפיה
ו) ברוך ה' בעלי לא מחסיר ממני דבר (יש לי אוכל ובגדים לרוב)
ז) בעלי בריא ואני לא צריכה להסתובב איתו בבתי חולים
ח) בעלי לא מעשן סמים ולא שתיין שמכור לאלכוהול או לכדורגל
ט) בעלי לא מבלה במקומות מפוקפקים (בארים פאבים ומועדונים)
י) אין לנו טלוויזיה בבית \ אין לנו מחשב בבית

לסיכום: השנה הראשונה בקשר היא באמת שנה לא פשוטה, שניכם נחשפים לתכונות חדשות בבן הזוג , תכונות שלא הכרתם קודם לכן כשלא הייתם מחוייבים , לכן חשוב מאוד שתהיה לכם הדרכה טובה ותמיד תשמעו שיחות בנושא שלום בית , תלכו ביחד להרצאות בנושא זוגיות , רצוי מאוד ללכת להרצאות משעשעות. אני באופן אישי הייתי ממליץ בחום על הרב אבנר קוואס, מומחה לזוגיות ולשלום בית. להלן קישור: "זוגיות"

שאלות ותשובות נוספות בנושא שלום בית:
א) מה עושים כשנעלם החשק?
ב) בבית שלי כל הזמן יש מריבות, מה עושים?
ג) לצערי בעלי החליט להתגרש ממני !
ד) איך אני יכולה לשמח את בעלי?
ה) התגרשתי מבעלי ואני חוששת שעשיתי טעות איומה !
ו) שוביניזם ביהדות , למה היהדות מפלה בין גברים לנשים?
ז) בעלי רוצה להתגרש ממני , הוא טוען שכבר נמאס לו ממני.
ח) למה לא זכיתי באשה שמורה? זה משגע אותי ומעציב אותי.
ט) משבר בזוגיות - בעלי מרים עלי ידיים.
י) משבר בזוגיות - בעלי צופה בתכנים אסורים.

שלח לחבר קריאה בניפרד

אני לומד בישיבה תיכונית ובא לי לחזור בשאלה


שאלה:

אני מאוד מבולבל אני נער דתי אני לומד בישיבה תיכונית ומספרים לנו מלא סיפורים על רבנים וכאלה , אבל אף פעם אני לא שומע מקור ברור , זה בגדר סיפורי מעשיות בשבילי. דבר שני למה ללמוד את כל מהלך הגמרא? אי אפשר ללמוד רק את המסקנות? שיכתבו רק את העיקר ולא יסבכו לנו ת'חיים... תראה רביד מצד אחד אני לא מצליח לדמיין את עצמי חילוני אני גם לא כל כך רוצה אבל זה מאוד מציק לי שכל הדת הזאת (היהדות) נראית לי לא הגיונית. אני מצפה לתשובה שתענה לי על הספקות בבקשה.

תשובה:
אחי היקר , נראה לי שאתה מושפע מהחברים המקולקלים שלך, אם היית יודע איזה זכות יש למי שלומד בישיבה לא היית שואל שאלה כזאת , אבל אני מכבד את השאלה שלך ואענה לך בצורה מכובדת נשמה.

א) אם הרב מספר לך סיפור על רב מסויים , תשאל בצורה מכובדת מה מקור הסיפור
ב) לומדים את כל מהלך הגמרא כדי להבין איך פסקו את ההלכה ולחדד את המוח ! 
זה בדיוק כמו שמישהו יגיד לי , בשביל מה צריך ללמוד מתמטיקה? שילמדו אותנו ישר רק את התוצאות של התרגילים , חח זה נראה לך הגיוני? נראה לך שאם יבוא מורה לכיתה ויכתוב רק תוצאות מישהו ילמד משהו? 

שאלות דומות שאם תקרא אותם אני בטוח שתבין למה חשוב ללמוד גמרא ולא ללמוד רק את הפסיקה ההלכתית או רק את התוצאה.

1) בשביל מה מספרים לנו את כל הסיפורים המזעזעים שהיו בשואה, שיגידו לנו רק כמה מתו וזהו !

2) בשביל מה מלמדים אותנו להיזהר בדרכים ומספרים לנו כל מיני סיפורים על אנשים שלא נזהרו ומתו ? שיגידו שצריך לשים חגורה וזהו !  

אני מאוד מקווה שהבנת את המסר ומהיום והלאה תתחיל ללמוד גמרא ותחקור את המהלך במקום להתעצל וללמוד רק את התוצאות כי אין לך כח לכלום ובא לך לגלוש בפייסבוק או לראות סרט ולחיות כמו כל ילדי ה-"זומבי" שלא אוהבים לאמץ יותר מדי את המוח , אל תהיה ילד שמחפש חיים קלים וכל היום מאכילים אותו עם כפית ישירות לפה ! תשקיע אחי.

ואגב אם אתה מחפש הוכחות לתורה , אתה מוזמן לשבת ולקרוא תגובות באתר:
א) חבר שלי אמר שאין בעולם הזה שום הוכחה לקיומו של בורא עולם.
ב) רציתי לשאול את הרב אם יש הוכחה למציאותו של הבורא בעולם?
ג) אפשר בבקשה לקבל הוכחה מדעית לקיומו של בורא עולם?
שלח לחבר קריאה בניפרד

מה התיקון שלי אם נכשלתי במשכב זכר?


שאלה:

מה התיקון למשכב זכור?

תשובה:

כך כתב רבי חיים ויטאל, בספר "עץ חיים", שער הכללים, פרק יא:
תשובה על חטא זה שיתענה רג"ל (233) תעניות.

כך מובא בילקוט מעם לועז בפרשת אחרי מות פרק  יח' פסוק כב'
ואת זכר לא תשכב משכבי אישה תועבה הוא, כאן מודיענו הכתוב עוון של משכב זכור
שהוא מתועב ביותר בעיני הקב"ה ועונשו סקילה, ותיקונו הוא לצום רל"ג תעניות כמניין זכור, אם רוצה בתיקון נפשו לבל יאבד.

עיין בתגובתי הבאה: "כל התיקונים + תיקון למשכב זכר"

שלח לחבר קריאה בניפרד

אם אני אתחתן עם אברך - כל העבודה תיפול עלי?


שאלה:

כבודו שלום (: אם בחורה חרדית מתחתנת עם אברך מי יביא את הפרנסה ? הרי הכל נופל על האישה אבל יש ילדים קטנים בבית מה עושים במצב כזה ? וגם אם אברך לומד חצי יום ועובד חצי יום זה לא מספיק , אז באיזה עבודות בחורה חרדית יכולה לעבוד ? ושאלה ממש ממש חשובה - יש מדרשות עם לימודי גננות והוראה לגיל הרך ואיזה עבודות כדאי לבת מלך לעסוק ,כי הרי מישהו צריך לפרנס את המשפחה הפרנסה אומנם מה' אבל הנס של הפרנסה מולבש בעבודה גשמית אז איזה עבודה היא צנועה וטובה ומספקת לפרנס משפחה חרדית גדולה כי הרי מביאים מלא ילדים

תשובה:

לא אהבתי את הביטוי: "נופל על האשה" אם היית יודעת מה השכר של אשה שבעלה לומד תורה היית מתביישת בצורת הדיבור שלך, על כל שניה שגבר לומד תורה מגיע לך מליוני מטבעות זהב בגן עדן (כמובן ששם אין זהב זה רק דימוי כדי שתביני מה זה ערך של לימוד תורה של דקה אחת) הגבר גם יכל לומר, האשה רק הולכת בצניעות וקצת עובדת והיא זוכה לקבל את כל השכר שלי על כל הלימוד שאני שובר את הראש ולומד, רש"י רמב"ם, רמב"ן, ש"כ, ט"ז, גמרות, הלכות, פלפולין, ריטב"א, מהרש"א, משניות, פסוקים, קריאת התורה, תפילות, חכמת שלמה, מוסר, תניא, חסידות, ליקוטי מוהר"ן, משנה ברורה, חק לישראל, שניים מקרא ואחד תרגום, כשרות, טהרה, דינים, זוהר, רמז, סוד, תוכחת מגולה, שומר אמונים, ילקוט יוסף, בקיצור מליוני נושאים שצריך ליישם לזכור ולחיות כל יום ! את בסך הכל עומדת באיזה חנות ומוכרת, או כמזכירה באיזה משרד עם מזגן ומחשב צמוד, או מלצרית כל היום סביב אוכל ובעלך בקושי אוכל רק שובר את הראש כדי לפצח עוד סוגייה, למה כולם חושבים שללמוד זה קל? למה בדור הזה לא מעריכים דקה של לימוד, במיוחד אם בחור לומד 6 שעות ביום לפחות זה פשוט "אומנות" אל תזלזלו בבחורים בנות ! נערה שכותבת לי: "זה נופל עלי" שתתבייש לה, כי אין לה מושג מה הערך של לימוד תורה, היא צריכה להתחנן לה' יתברך שתהיה לה את הזכות להחזיק אברך ולאפשר לו להיות רבי עקיבא הבא, אבל זה לא אומר שאם היא צריכה עזרה בבית או עם הילדים הוא צריך לשבת וללמוד, בעל חייב לעבוד וחייב גם לעזור לאשתו ברגע שאת קוראת לו ומבקשת שיבוא הוא חייב לפי ההלכה להגיע (אלא אם כן את קוראת לו כל שניה על שטויות) כתוב: "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" מלאכה זה דבר חשוב ! כמו כן כתוב: "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך" - יגיע כפיך = עבודת כפיים משמע שהגבר חייב לעבוד ! אבל את חייבת לאפשר לו ללמוד כל יום באופן קבוע כי מהלימוד הזה בונים את העולם הבא שלך, אם תתרכזי בעולם הזה ובפרנסה העולם הזה (70 שנה)  יהיה לך גדול ויפה והעולם הבא (מליוני שנים) יהיה לך צער וקנאה באחרים שזכו בזכות הלימוד והעמל שלהם למאות עולמות של עונג ואת תתביישי שאמרת "הכל נופל עלי". אוי כמה אנחנו צריכים ללמוד מה עוצמתה של התורה הקדושה, אין דבר בעולם הזה שמסוגל להשתוות בשכר שלו לשכר של לימוד תורה, על שעה של לימוד תורה אין מספיק שכר בעולם לשלם לאדם.

שלח לחבר קריאה בניפרד
שאלות ותשובות נוספות
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime