שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:

בחר מרשימת הרבנים באתר

פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
אַל תִּהְיֶה קִיצוֹנִי

הלכות בשמירת הלשון:
סיפור לשון הרע לצורך פרנסה

שאלות ותשובות

FAQ

חיפוש שאלה(חדש! גם משפטים ארוכים!)

חיפוש שאלה לפי מספר סידורי

הוסף שאלה

Add Question

להפיל את הילד או לא להפיל?

שירות לאומי - אחותי רוצה לעשות שירות לאומי בבית ספר לבנות מותר?

התשובות של הרב פשוט מדהימות !

אפשר לראות את הרשימה המעודכנת של מדור ביקשת קיבלת?

הרב תפרסם את השמות של מדור ביקשת קיבלת אני רוצה לבדוק אם זה רשם אותי

ביקשת קיבלת - הרב אני חייב לבדוק אם זה רשם אותי או לא

עמודים:
1


שאלות מומלצות לקריאה

HOT FAQ

רבנים !!! איך אפשר לדעת במה לבחור?


שאלה:

הרב רביד שלום, ב"ה מצאתי את האמת ואני באמת רוצה להתחזק כמה שאפשר ולשאוף לשלמות בעבודת השם. הבעייה שלי שאני לא יודעת איך! יש כל כך הרבה רבנים וסוגים, כאילו לאיפה ללכת? אחד אומר ככה אחד ככה, אחד אוסר אחד מתיר, אחד ציוני ואחד לא. באמת הרב מה לעשות?? זה קצת מבלבל שיש כל כך דרכים כאילו במה אני אמורה לבחור ואיך אני אדע אם זה הדרך לאמת?? תודה =)

תשובה:
אז מה אם יש הרבה רבנים? זה סתם יצר רע שמנסה לבלבל אותך. זה כמו שמישהי תגיד: "אני מתה לעבוד, יש מלא עבודות, במה אני אמורה לבחור?" נו.. אז בגלל שיש הרבה עבודות זה אומר שבינתיים, לא נעבוד? בגלל שיש הרבה רבנים זה אומר שבינתיים לא נעשה לנו רב? זה סתם יצר הרע ! חייבים להתחיל במשהו , כמו בחיים כשרוצים לבחור תחום מסויים, מתנסים, רואים אם שייך או לא שייך ואם לא מתאים אז אפשר לבחור עבודה חדשה , עד שמצליחים למצוא עבודה קבועה עם תנאים טובים ואפשרויות קידום. כך בחיים, לא קל להתחבר לכל רב ,אבל צריך לנסות, אז מנסים וכשמרגישים חיבור ממש עמוק, פשוט בוחרים מסגרת תואמת והכל מסתדר. אם כולם מצליחים גם את תצליחי , בדיוק כמו שקשה למצוא חתן , נו... זה אומר שלא נצא יותר לשידוכים בגלל שיש הרבה חתנים? לא ! ממשיכים לצאת עד שזוכים לבחור נפלא. אחרי החתונה הנושא הרבה יותר פשוט , כי כל אשה מחוייבת ללכת על פי הרב של בעלה , הדעת תורה שלך תהיה הדעת תורה של בעלך , תתפללי שתזכי לבעל שיש לו דעת תורה והוא לא פוסק לעצמו , כי זו הסכנה הגדולה ביותר , בחור שאין לו רב.

בגלל זה אמרו חז"ל , עשה לך רב (אחד) וקנה לך חבר, כמו שבזוגיות אי אפשר לצאת עם כמה בחורים בו זמנים , זה לא מוסרי ולא שייך , כך כשעובדים את ה' אי אפשר ליהנות מכל העולמות , צריך להתמקד בדרך אחת , במטרה אחת , ועד שמצליחים משתדלים ומתפללים על זה , לא לפחד מכשלונות , הדרך להצלחה רצופה כשלונות.

קריאת התגובות הבאות תועיל לך מאוד:
א) "חרדי או דתי לאומי"
ב) לכל אחד יש רב אני לא יודעת לאיזה צדיק להתחבר?
ב) 70 פנים לתורה.
ג) אני מתקרב לה' אבל אז מגיע משבר שמרסק אותי.

צפייה בקטעים הבאים תועיל לך מאוד.


שלח לחבר קריאה בניפרד

למה בנות חייבות ללכת עם חצאית ארוכה וחולצה ארוכה מה הקטע?


שאלה:

שלום כבוד הרב.יש לי שני דברים לשאול..דבר ראשון-למה אנחנו הבנות מחוייבות בשרוולים ארוכים וחצאיות מתחת לברך? מה יקרה אם נלך בשרוולים קצרים ובחצאיות קצרות, כלומר למה אנחנו מחוייבות בזה? דבר שני-אתמול ראיתי רק ב-8 בערב שהיה לך שיעור בכפ"ס אני גרה בהרצליה,וידעתי על זה מאוחר מידי..=/ האם יהיה לך שוב שיעור בכפ"ס או אולי בהרצליה? תודה על ההתייחסות ועל העבודה המדהימה שאתה עושה!שבת שלום:)

תשובה:
בנוגע לשאלה הראשונה ששאלת, הכל תלוי בדרגה הרוחנית שלך, יש בנות דתיות שלא מקפידות על זה "חפיפניקיות" ויש בנות שכן מקפידות על זה כי הן יודעות מהי מעלת הצניעות , אבל בלי קשר לדת אני רוצה שתחשבי על זה בצורה הוגנת , אם סביב בעלך יהיו כל הזמן נשים שהולכות ברגלים גלויות או עם שרוולים קצרים והוא ייכשל בעיניים בגלל זה האם זה היה משמח אותך? בנוסף, אם ההלכה הייתה מתירה ללכת עם שרוול קצר אז בנות היו שואלות בדיוק כמוך, מה ההבדל בין שרוול קצר לגופיה מה הקטע? באותה מידה אם ההלכה הייתה מתירה ללכת עם חצאית קצרה הבנות היו שואלות מה ההבדל בין חצאית קצרה לבין מיני? כמה סנטימטרים זה מה שיעשה את ההבדל? נו... שטויות ! בגלל שחכמים ידעו שבדור האחרון הפריצות תגבר, הם הזהירו אותנו מראש לשמור על גדרי הצניעות , כדי שגם אם תהיה פירצה בצניעות עדיין יהיו יהודים שיזכו לקיים את הבסיס ובמקום ללכת עם חולצות קצרות הן יפרצו גדר וילכו רק עם 4\3 ,בנות שהורגלו ללכת עם חצאיות ארוכות יתמרדו בגיל הנעורים ובמקום ללכת עם ארוך הן תלכנה עם 4\3 אבל המצב הראוי הוא חצאית ארוכה וחולצה ארוכה, זה צנוע יותר , ראוי יותר ומכובד יותר , לא ראיתי את מלכת אנגליה הולכת עם חולצה קצרה , מלכה מכבדת את עצמה ונסיכה ששואפת להיות מלכה צריכה ללמוד גינוני מלכות , כמו שלא היה נעים לך לראות את בעלך מביט בנשים אחרות שיושבות רגל על רגל ואינן צנועות כי החצאית הקצרה שהגיעה עד הברך כבר לא מגיעה עד הברך היא עולה יותר ויותר , את מתמלאת קנאה וכעס ולא מצליחה להבין איזה מין דת מתירה דבר כזה , אז עכשיו את נערה ואת לא לוקחת בחשבון מה שחז"ל כן לקחו בחשבון , שלום בית זה דבר חשוב , אם את רוצה לחיות בשלווה ובשלום עם בעלך אל תכניסי אותו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון. כמו שאת רוצה שהוא יהיה רק שלך, בורא עולם רוצה שאת תהיי רק שלו, בצניעות שלך ,בקדושה שלך וברצינות שלך, מי שמוסרת נפש זוכה שהצאצאים שלה יזכו לכתרה של תורה, מי שלא מוסרת נפש ועושה מה שהיא רוצה והולכת איך שהיא רוצה והכל בא לה בקלות כזאת, גם לתורה היא מתייחסת בקלות ראש, אזי כבר למדנו: "מה שבא בקלות הולך בקלות" ! מה שזוכים בו ע"י עמל מחזיק מעמד זמן רב בבחינת: "יגעת ומצאת תאמין" , "לא יגעת ומצאת אל תאמין" , נכון שזה לא קל במיוחד לא בדור האחרון , אבל אל תצפי לקבל שכר על משהו שבכלל לא התאמצת לעשות. בנוגע לשיעורים ברחבי הארץ , תתעדכני מראש בלוח ההרצאות שבאתר או בחדשות שבאתר אורלנוער.
שלח לחבר קריאה בניפרד

חתונה בהפרדה - מה עושים כשבן הזוג רוצה הפרדה ואני לא?


שאלה:

יש לי חבר כבר שנתיים הוא דתי ואני מתחזקת ב"ה, אנחנו מתחילים לדבר על חתונה הוא רוצה חתונה בהפרדה ואני איני רוצה חתונה בהפרדה. מה עושים?

תשובה:
אחותי היקרה, כשם שלך יש רצונות לבעלך יש רצונות , כשם שאת רוצה שיכבדו את רצונותייך גם בעלך מעוניין שתכבדי את רצונותיו , אם לא תלמדו לכבד אחד את השני בתחילת הקשר , ביום החשוב ביותר שלכם , יהיה לכם קשה מאוד להקים מערכת זוגית, לדעתי כדאי מאוד שתבררו אם יש לכם את אותה שאיפה רוחנית , כי לדעתי חתונה בהפרדה , זה דבר מאוד חשוב ועקרוני.

מצד אחד יש הרבה אורחים שלא שומרים תורה ומצוות
מצד שני יש הרבה אורחים שכן שומרים תורה ומצוות
מצד שלישי יש את עניין הדת שאני מניח ששניכם מכבדים
מצד רביעי יש את הכבוד ההדדי והמוסריות הטבעית בין בני זוג

לדעתי , חשוב מאוד להתחתן בחתונה נפרדת משום שע"פ חז"ל כשמתחתנים ע"פ ההלכה , יש כח ליום הקדוש הזה למחול לבני הזוג על חטאי העבר, במיוחד אם הם מקבלים על עצמם מכאן ואילך להשתדל לשמור תורה ומצוות ולחיות ע"פ ההלכה,
מצד שני , אם את לא מוכנה בשום פנים ואופן להתחתן בהפרדה , לדעתי יש הרבה
דברים נוספים שכדאי שתקחי בחשבון, כי עכשיו הוויכוח יהיה על חתונה בהפרדה
מחר מחרתיים הוויכוחים עשויים להיות גם על בית ספר , מקום מגורים , קוד לבוש וכיוצב' , לכן אני חושב שכדאי שסוף סוף תדברו על דברים מהותיים ותחשבו על הקשר ביניכם , הרבה בני נוער לא חושבים כי התאווה משתלטת על השכל (הרגש גובר) ואז כשבאים להחליט החלטות קרדינאליות חשובות , לפתע מגלים את מהות הקשר.

לפתע יש חוסר בתקשורת (שתמיד היה אבל זה לא ממש עניין אתכם...)
לפתע יש שוני עצום בהשקפה (שתמיד היה אבל אף אחד לא דיבר עליו...)
לפתע מגלים רצונות חבויים (כל אחד רוצה לגור באיזור אחר בארץ...)
לפתע מגלים רגישויות שונות (בהקשר של דת, משפחה, סביבה, עבודה וכיוצב')

בקיצור, מי שרוצה להקים בית נאמן בישראל, ראוי שיחשוב היטב אם הוא מעוניין לחיות על פי הקוד המוסרי או ע"פ הקוד הרוחני א-לוקי , כי כשחיים רק ע"פ קוד מוסרי מבלי להתייחס לקוד הרוחני, התוצאות הרסניות , עובדות בשטח מוכיחות שבלי רוחניות ואמונה , הרבה יותר קשה לחיות , הרבה יותר קשה להתמודד עם אכזבות ועצבות , הרבה יותר קשה לצפות מהבעל לא לבגוד במחשבה דיבור ומעשה , לכן אני חושב שכדאי מאוד שתכבדי את רצון בעלך לקיים אירוע בהפרדה (כל זמן שזה נובע מרצונו לקיים את ההלכה) בתנאי שהדברים יבואו לידי ביטוי גם אחרי החתונה , הנאמנות של בן הזוג שלך (הבעל העתידי) כלפייך, עשויה להיות פועל יוצא של הנאמנות שלו לה' , אם לא תאפשרי לו להיות נאמן לה' (במידה ומדובר באדם יציב, שקול ורציני) אין לי ספק שבעתיד שבירת הנאמנות הרוחנית שלו עשויה להוביל לשבירת הנאמנות המוסרית שלו והדבר יפגע רק בך וחבל.

ע"פ חלק מחכמי חז"ל כל זמן שאין הפרדה אסור לברך בחתונה הזאת "שהשמחה במעונו" משום שאין שמחה לפני ה' יתברך בחתונה של בני זוג שמכשילים את הרבים בראיות אסורות ובערבובייה חמורה מאוד.

במגזר הדתי חל איסור גמור להשתתף באירועים מעורבים שכאלה לכן כשם שחשוב לך לכבד את הקהל "החופשי" באירוע שלך, מן הראוי לכבד גם את קהל חובשי הכיפות , מקסימום במידה ואין שום מקום לפשרה במקום לפוצץ את הערב ולהעכיר את האווירה , בהיתר של רב בלבד יתכן מאוד שבסיטואציות מסויימות אתם יכולים אולי להגיע לפשרה שבה לפחות תכבדו את הקהל הדתי ותאפשרו לחלק מהם לשבת במקום צנוע ונפרד , או שבהיתר של רב תקבלו אישור חריג לאפשר לקהל לשבת יחד אך בריקודים תהיה מחיצה שתאפשר לבנות הצנועות לרקוד בצניעות, בכל מקרה האחריות הרוחנית באירוע שבו מתקיימים ריקודים מעורבים, נופלת על הכתפיים של בני הזוג. 

לקריאת תגובות דומות בנושא לחצי כאן -"חתונה בהפרדה"  
שלח לחבר קריאה בניפרד

שלום בית - בעלי קורא לי אוטיסטית מטומטמת וחולת נפש !


שאלה:

שלום כבוד הרב שאלתי היא לגבי שלום הבית. קראתי כאן תגובה שלך לאישה שפנתה בעיניין של וויכוחים תמידיים וחוסר פירגון... וחלק מהתשובה הייתה שלנסות לא להעיר ישירות ולא לגרום לתחושת אשם ולחפש את החיובי ולא השלילי ולפרגן ובעצם לשמש דוגמא. אני אם לשלושה ילדים קטנים... הלוואי ויכולתי לדעת מה עובר עליו באמת... אני סובלת מחוסר פירגון במצב הטוב יותר מזה ממילים פוגעניות, במידה והוא אמר לי משהו ולא הבנתי אותו נכון הוא קורא לי "אוטיסטית" מטומטמת חולת נפש ועוד ברכות מה לעשות?

תשובה:
עליכם לפנות לייעוץ זוגי בהקדם , אם הוא הגיע למצב שהוא מזלזל בך בצורה כזאת , זו באמת בעיה , חשוב מאוד שהוא יבין שהוא לא יכול לדבר איך שהוא רוצה , את לא סמרטוט ובטח ובטח שאינך צריכה לספוג את הבזיונות האלה בנוכחות הילדים שמתקלקלים ומקבלים דוגמא אישית אלימה אימפולסיבית ולא טובה. אל תתפשרי ! תלכו לייעוץ זוגי.
כך , הוא יתבייש לדבר אליך בצורה כזאת כי הוא ידע שמישהו אחר יודע מה קורה בבית,
זה לבד כבר יאפס אותו וירסן אותו.

כשהוא אומר משהו ואני לא מבינה הוא ישר מקלל...
את לא אוטיסטית , לא מטומטמת ולא חולת נפש , את אשה מקסימה ונפלאה והגיע הזמן שהוא יתחיל להיזכר למה הוא התחתן איתך , ככה מדברים לאשה שהביאה לעולם 3 ילדים מקסימים? זו התודה רבה? אני ממש מצטער אני לא חושב שזה מגיע לך , גם אם את לא ממש מבינה אותו. נו.. אז מה??? אז אתם משדרים על גל שונה , בעיה ידועה ומוכרת , זה מתיר לו לקלל אותך ולהתנהג אליך בבוז??? אני ממש לא חושב... אם תרצי אני מוכן לשוחח איתו בפלאפון  , הייתי מקבל אתכם לייעוץ אבל כבר אין לי זמן לצערי הרב.

אתם זקוקים לעזרה ראשונה - מד"א !
תפנו לייעוץ זוגי ותגידי לו בפירוש שאת לא מוכנה שהוא יתנהג אליך בצורה כזאת , בטח ובטח שלא לפני הילדים , אסור לו לפגוע בך , מצד שני גם את צריכה להיות חכמה ולא להחזיר , אני בטוח שגם לו יהיה הרבה מה לומר עליך ולא שייך לשפוט מבלי לשמוע את שני הצדדים , לכן אני מציע שתפנו לייעוץ זוגי , המטפל ישמע את שני הצדדים וייעץ לכם מה לעשות , כרגע , אני חושב שכל יום שעובר ואת סופגת את הקללות האלה והבזיונות האלה , זה רק פוגע לך בנפש והורס את הילדים שלך. חבל.

לסיכום: תשתמשי בחכמה שלך לגרום לו להסכים להגיע לייעוץ זוגי , אל תתפשרי על זה.
ברגע שמישהו אחר ידע מזה , הוא יתחיל להרגיע. תגידי לו שאת לא רוצה לשתף את בני המשפחה ולספר להם הכל , כי את כבר לא יכולה לשמור את זה בבטן , את חייבת לפרוק את זה ולהוציא את זה החוצה עם איש מקצוע , דחוףףףף , תלחיצי אותו שיבין שהוא חייב להירגע אחרת , את מספרת על כך לאמא שלך ו\או לאבא שלך , את לא מסוגלת יותר !

נ.ב - אני מצרף לכם בזאת שו"ת בנושא שלום בית - לקריאה לחצו כאן: "שלום בית"

שלח לחבר קריאה בניפרד

איזה כיף לחילונים שמותר להם לעשות הכל עם נשים !


שאלה:

רביד אני לפעמיים בסיטואציה שאני חושב לעצמי... שאני עובר ברחוב איזה חיים יפים יש לחילונים אני כולי שומר נגיעה שומר עיניים והם מגלים חיבה ונהנים הם עושים כל מה שבא להם..וזה מפתה אותי מאוד, אני לומד בישיבה בדרום הארץ ואני בן 18 והכל קשה מסביב בחוץ החילונים נהנים עם נשים והכל ואני סגור כל היום וזה ממש קשה, אגב אני נהנה מאד לשמוע אותך חח שתזכה להאריך ימים בטוב ובנעימים תבורך! אוהבים אותך צדיק, ד"ש מחדרה.

תשובה:
אחי היקר, אם אתה חושב שלנשק נשים כל הזמן זה הנאה , צר לי לאכזב אותך , אם תחשוב על זה בצורה הגיונית , תראה שכל דבר שאדם עושה באופן תדיר בסופו של דבר נמאס לו ממנו , אתן לך משל לדוגמא.

אם אדם יעבוד כל היום בחנות של פיצה והבוס ירשה לו לאכול כמה פיצות שהוא רוצה בסופו של דבר יימאס לו מהפיצה תאמין לי , בפעם הבאה שמישהו יזמין אותו לערב פיצה , הוא פשוט יקיא !

כך אם יתירו ליהודי כל היום לגלות חיבה כלפי בנות , בסופו של דבר יימאס לו מהנשים ובפעם הבאה שהוא ייקלע לסיטואציה שבה הוא צריך לגלות חיבה הוא פשוט יקיא, התורה ידעה שיש לנו נקודת חולשה מסוכנת שנקראת: "הרגל" ולכן יש לנו כללים ברורים שרק אם נפעל על פיהם נזכה להיות מאושרים ומאופקים. אדם שיודע להתאפק זוכה לחיים מאושרים , נכון שבהתחלה קשה מאוד למוח להבין את זה , זה נראה ממש מעל הטבע , כולם "נהנים" , "עושים חיים" , "מבלים" אבל האמת פשוטה , הם נהנים 5 שנים וסובלים עשרות שנים אחרי החתונה כי הם לא יודעים להתאפק , אז הם בוגדים בנשים שלהם וחיים בשקר (לא כולם, רובם, הסטטיסטיקה מוכיחה שכל גבר שני בוגד באשתו , רק אשה שזכתה להתחתן עם גבר ממש מוסרי אולי תהיה מאושרת חלקית)

אבל בחורי הישיבה , אולי בהתחלה מוסרים נפש 5 שנים אבל אח"כ הם נהנים עשרות שנים , כי הם למדו להתאפק , הרבה פעמים שנה אחת של איפוק (בישיבה או במסגרת טובה) עשויה לעזור לחתן לבנות בית נפלא , לכן אני תמיד ממליץ לתלמידים שלי ולתלמידות שלי ללכת לישיבה או למדרשה לפחות לשנה אחת , כדי לקבל כלים להתמודד עם החיים...

אח יקר, תזכור תמיד , אם כדי להתקבל לסיירת מטכ"ל של בשר ודם צריך לעבור גיבוש קשה , אז איזה גיבוש צריך לעבור כדי להתקבל לסיירת של מלך מלכי המלכים? מבין?
לך יש חכמה אדירה , לבני נוער בגילך בחוץ אין רבע מהחכמה שאתה זוכה לקבל בישיבה, הם אולי יודעים מה זה פייסבוק , הם אולי אלופים בתכניות טלוויזיה או סרטים, אבל כל זה שקר , הם יכולים לזכור בע"פ שמות של רכבים וסרטי קולנוע , אבל זה לא יתן להם שם כח רוחני , הם שוקעים בעולם החומר , תנסה לשאול אותם מתי חוגגים את חג הסוכות (תאריך עברי) ותראה שהם יתחילו לגמגם , יש כאלה שאפילו לא יודעים באיזה חודש עברי חוגגים את סוכות , בכל מקרה הם לא אשמים , לא לימדו אותם את זה מעולם ! אבל לך הייתה זכות , זכית לעלות לישיבה ולא לגדול כמו "זומבי" כל היום על המחשב , כל היום משחק , רואה סרטים ומעביר את הזמן בעולם כמו בעל חיים...

זכית להיות בן של מלך , אל תוותר על הזכות הזאת לעולם , אתה תדע לחנך את הילדים שלך בצורה נבונה וחכמה , אתה תדע למשוך נשמות גבוהות מעולמות עליונים, מי שלא שומר תורה ומצוות לא יודע איך למשוך נשמות טהורות לעולם הזה , הוא לא יודע את סוד טהרת המשפחה ואת עוצמת הנפש היהודית שלו , אתה תלמד ותדע.

שלח לחבר קריאה בניפרד

אני וחבר שלי נופלים בנגיעות אסורות !


שאלה:

שלום הרב, אני וחבר שלי היינו בכמה שיעורים שלך, הוא אפילו דיבר איתך אישית על הנגיעה. אנחנו יוצאים כשנתיים והקשר שלנו מאד רציני בעז"ה לחתונה. החלטנו לשמור נגיעה והחזקנו בערך חודש היה מקרה שנפלנו בכך האם החטא נחשב שלא עשינו כלום? זת'ומרת הזמן ששמרנו נחשב? ואם יש טעם להמשיך גם כשיש נגיעה פעם ב..?

תשובה:
בוודאי שיש טעם להמשיך, אמרו חז"ל: "שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה" אם אתם רואים שאתם ממשיכים להיכשל בנגיעות אסורות, לדעתי זה מבשר רעות ! כי אם עכשיו אתם לא מצליחים להתאפק, אחרי החתונה יהיה לכם הרבה יותר קשה לשמור טהרה ולעבור על גדרי הטהרה זה איסור חמור, בנוסף, עכשיו זה יסוד הקשר התחלת הקשר ! אם אתם פוגמים ביסוד הבניין לא יצליח לעמוד , בדיוק כמו שאי אפשר לבנות בית על יסודות רעועים, חבל, אתם הורסים לעצמכם את הסיכוי לזוגיות טובה ומאושרת (האמת אתם הורסים לעצמכם את הסיכוי לזוגיות בכלל) לפני החתונה תמיד מחייכים והכל נראה ורוד, אבל כל מי שפגם לפני החתונה בנגיעות אסורות בוכה הרבה אחרי החתונה, אני יודע את זה כי אני מייעץ לכל כך הרבה זוגות ואני מגלה כל פעם מחדש כמה דברי חז"ל נכונים ! כמה שטויות שעושים לפני החתונה שלנו נראה כאילו מדובר בדברים ממש קטנים , אחרי החתונה מתגלים כהרסניים ! צפי בקטע הבא:"חברים שלפעמים נופלים"
אחרי שתראי את הקטע הזה אני בטוח שתקבלי קצת חכמה, בנוסף, אני מציע שתמשיכו להתמיד לבוא לשיעורים, כי אני חושב שהשיעורים נותנים המון כח להחזיק מעמד ! לצפייה בקטעים קצרים ומחזקים בנושא נגיעה אסורה לחצו כאן: "שמירת נגיעה" תבחרי לך קטע אחד מהקטעים הבאים שכל פעם שתרצו להיכשל תצפו בו למשל זה: "נגע"

זיכרי ! שורש המילה נגיעה הוא "נגע" - תבחרו מה אתם רוצים? נגע, או עֹנג , אם תשמרו על הנגיעה, ה' ישמור אתכם מהנגעים וידאג לכם לעונג רוחני, אם לא תשמרו על הנגיעה סופה של הנגיעה להביא על הנכשלים בה נגעים וצרות, ייסורים ובעיות בזוגיות

לכל חטא יש תיקון, השאלה עד כמה אתם רציניים !!! אם תמשיכו לחפף , לא תצליחו להקים בית תורני (אולי תקימו בית דתי) אבל אם תהיו רציניים יהיו לכם ילדים רציניים!
שלח לחבר קריאה בניפרד

הרב, לדעתך אפשר להתחזק וללמוד דרך האתר וזהו?


שאלה:

שלום כבוד הרב... אני אקדים ואציין שאני נוהג ללמוד דרך האתר נגיד דף יומי אני לומד באתר..כלומר אני פותח שיעור וידיאו ופותח ספר (גמרא) ולומד..זה לא רק גמרא זה כל דבר מסילת ישרים.. התניא וכו'... השאלה שלי היא האם אני נוהג נכון..האם אתה חושב שזה יפריע לי לבנות את עצמי בצורה עצמאית בעתיד? מודה לך מראש..ואשרייך...

תשובה:
זה נפלא כתוספת לשיעור קבוע במקום מסודר, לא כדבר קבוע.
במחשב אתה לא יכול לשאול שאלות אם אתה לא מבין, במחשב אתה לא לומד בצורה ממשית, אתה יותר מאזין, יותר פסיבי, לדעתי אם תלמד במסגרת, תוכל להתפתח בצורה הרבה יותר נכונה והרבה יותר ערכית, תוכל ללמוד מהדוגמא האישית של הרב שילווה אותך, תוכל להעשיר אחרים ולקבל מאחרים, תוכל לשאול שאלות שעולות לך במהלך הלימוד את החברותא שלך והכי חשוב,,, כשתהיה במסגרת תהיה לך קביעות.

למה לא ללמוד לבד?
הנביא ירמיהו בפרק נ' פסוק לו' אומר: "חרב אל הבדים ונואלו" מכאן למדה הגמרא במסכת מכות דף י', עמוד א', שלא טוב ללמוד לבד,,"ולא עוד אלא שמיטפשין.." בנוסף כאשר לומדים בחברותא, זוכים לקבל גם שכל אחר, חכמה אחרת משמיעת סברת האחר, אחי היקר, אל תיפגע אבל כשלומדים לבד, הרבה פעמים מפספסים את הקביעות, כי פעם אתה עייף, פעם חבר בא לבקר, פעם יש אירוע, פעם אתה לא מרוכז, פעם לא מתחשק ללמוד ואז... אתה מתיר לעצמך לא ללמוד ולהשלים מחר, אתה לא תמיד עומד בזמנים, הלימוד הוא לא קבוע לפי שעות מסודרות, הלימוד הוא אישי ולא קבוצתי לכן כשלא מתחשק לך אתה פשוט לא לומד או דוחה את הלימוד.

למה כדאי ללמוד בקבוצה?
כשלומדים בקבוצה, אי אפשר לפספס שיעור כי לא נעים לך משאר החברים, לא נעים לך מהרב, בנוסף, לימוד בחברותא במסגרת מסודרת עשוי לפתור לך הרבה שאלות שיתעוררו לך במהלך הלימוד, הלימוד יהיה מסודר, בבוקר משנה ברורה וגמרא, בערב גמרא בקיאות או משניות, שיחות מוסר קבועות, חברים איכותיים ומשמעת עצמית

מה הסכנה הכי גדולה בלימוד עצמאי?
מה שהכי מסוכן כשלומדים לבד ובגלל זה אני נגד לימוד עצמאי בבית דרך מחשב
היא העובדה שאתה מזומן לניסיונות והרי אנחנו כל בוקר אומרים בתפילה, אל תביאני לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון ותרחיקני מיצר הרע ותדביקני ביצר הטוב,,, אם אתה באמת מתכוון למה שאתה אומר בתפילה, אתה חייב להתרחק מהיצר הרע שמפתה אותך ללמוד בצורה כזאת ולדבוק ביצר הטוב שכל הזמן מתחנן אליך שתעשה עם עצמך סוף סוף משהו אמיתי, ותעלה לישיבה או שתתחבר למסגרת טובה כי אתה מוכשר !

עד שתעלה לישיבה, אתה יכול ללמוד דרך האתר, אבל רק כדי שתקבל כוחות ותתייצב
אבל מיד אח"כ תרוויח את הזמן שלך כל זמן שאתה עוד צעיר ותעלה לפחות לשנה ישיבה, אתה תזכה לקבל כל כך הרבה חכמה ותראה שבעתיד חברים שלך יבואו לדרוש בעצתך,,, בהצלחה צדיק.  צפה בקטע הבא:"למה קשה לי? תשובה לכל השאלות"
שלח לחבר קריאה בניפרד
שאלות ותשובות נוספות
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime